Ισχυρή παρουσία της ομογένειας στη νέα πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας

Στις θέσεις τους παραμένουν πολλοί από τους ομογενείς υπουργούς στη νέα πολιτειακή κυβέρνηση των Εργατικών, μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν στις πρόσφατες εκλογές στη Βικτώρια, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα  της Μελβούρνης «Neos Kosmos». 

Συγκεκριμένα, «Υπερυπουργός» Τουρισμού, Αθλητισμού, Μεγάλων Εκδηλώσεων και Τεχνών παραμένει στη νέα κυβέρνηση ο ομογενής Στιβ Δημόπουλος, ο οποίος επανεξελέγη στο Oakleigh.

Ακόμη, ο ομογενής Νικ Στάικος, μετά την επανεκλογή του στο Bentleigh, διατηρεί τη θέση του Κοινοβουλευτικού Γραμματέα (υφυπουργού) παρά τω Πρωθυπουργώ (Parliamentary Secretary to the Premier).

Η Κατ Θεοφάνους όπως ανακοίνωσε εξασφαλίζει την έδρα της στο Νορθκοτ και  αναλαμβάνει Κοινοβουλευτική Γραμματέας (υφυπουργός), αρμόδια για την Υγεία των Γυναικών (Parliamentary Secretary for Women’s Health). Με την καταμέτρηση στο 89,5%, η διαφορά από τον αντίπαλό της  μειώθηκε μόλις σε 189 ψήφους και οι Πράσινοι αποδέχθηκαν την ήττα του υποψηφίου τους.

Εκτός από τους ομογενείς βουλευτές, , στο Υπουργικό Συμβούλιο του Daniel Andrews, ο οποίος κέρδισε μία τρίτη θητεία στην πρωθυπουργία της Πολιτείας, υπάρχουν αρκετά γνώριμα στην παροικία πρόσωπα, τόσο λόγω προηγούμενης κυβερνητικής τους θητείας, όσο και καλών σχέσεων τους με ομογενειακούς φορείς.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Neos Kosmos)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος