ΗΠΑ: Με τη συμμετοχή αγήματος ευζώνων, η παρέλαση τον Μάρτιο στη Φιλαδέλφεια

Η τριπλή επέτειος της 100ετηρίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της AHEPA και του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου θα είναι τα τιμόμενα γεγονότα της παρέλασης για την 201η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που θα λάβει χώρα στις 20 Μαρτίου 2022 στην φημισμένη «Ben Franklin Parkway» της Φιλαδέλφειας.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της ομογενειακής ιστοσελίδας «Αναμνήσεις», πρόκειται για την πρώτη παρέλαση μετά από δύο χρόνια πανδημίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, με την οποία ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της ομογένειας για την εθνική γιορτή.

Οι φετινές εκδηλώσεις αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, διότι μαζί με την τριπλή 100ετηρίδα των προαναφερόμενων φορέων θα τιμηθούν και τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως, τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τα οποία είχαν προγραμματιστεί για το 2020 και 2021 και αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ συμπίπτει και με την 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην μητροπολιτική περιοχή της Φιλαδέλφειας θα ξεκινήσουν στις αρχές του Μαρτίου με τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν οι σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας, οι κοινότητες, τα σχολεία και οι άλλοι ομογενειακοί φορείς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, 18 Μαρτίου 2022 θα λάβει χώρα η τελετή έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας και η τελετή για την ανακήρυξη από τον Δήμαρχο της 20ής Μαρτίου 2022 ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την Φιλαδέλφεια.

Το βράδυ του Σαββάτου, 19ης Μαρτίου 2022 θα λάβει χώρα το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, στο πλαίσιο του οποίου θα απονεμηθεί το Βραβείο της Ελευθερίας στον τέως ύπατο Πρόεδρο της AHEPA και νυν πρόεδρο της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης Γιώργο Χωριάτη. Επίσης, θα απονεμηθούν και τα βραβεία του Μέγα Τελετάρχη στην Γεωργία Αθανασοπούλου και των Τελεταρχών της 100ετίας στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και στους ύπατους προέδρους της AHEPA και των Θυγατέρων της Πηνελόπης, Δημήτριο Κόκοτα και Κάθυ Μπιζούκα, αντίστοιχα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής, 20ής Μαρτίου 2022, θα ξεκινήσουν με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και του γεύματος για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της κοινότητας. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η μεγαλειώδης παρέλαση στην φημισμένη «Ben Franklin Parkway» της Φιλαδέλφειας με την συμμετοχή του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής θα λήξουν με την εκδήλωση με τα χορευτικά των κοινοτήτων και των συλλόγων που θα λάβει χώρα στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Επιμέλεια Χρ. Φραντζεσκάκη
Πηγή:anamniseis.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος