ΗΠΑ: H AXEΠΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ομογενειακών εφημερίδων της Αμερικής, η ΑΧΕΠΑ,  προχώρησε στη δημιουργία Ταμείου Επείγουσας Ανακούφισης με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που μαίνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Οι εικόνες και οι ιστορίες που έρχονται από την Ελλάδα είναι τρομακτικές. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για όσους έχουν επηρεαστεί από αυτήν την τραγωδία. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στα μέλη των συνεργείων άμεσης επέμβασης της Ελλάδας και σε όλα τα κράτη που προσέφεραν υποστήριξη και βοήθεια. Θα είμαστε δίπλα στην Ελλάδα όπως κάναμε το 2007, το 2018 και σε άλλες περιόδους μεγάλης ανάγκης» τόνισε ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Αμερικής κ. Δημήτρης Κόκοτας, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Υπενθυμίζεται ότι το 2007, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, η ΑΧΕΠΑ απέστειλε 270 δέματα στήριξης αξίας 250.000 δολαρίων και συγκέντρωσε επιπλέον 250.000 δολάρια σε οικονομική βοήθεια για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα, ενώ κατά την διάρκεια του Ανώτατου Συνεδρίου που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα, η ΑΧΕΠΑ προέβη στην δωρεά 159.000 ευρώ προς το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν δωρεά παρακάτω:

https://membership.ahepa.org/iMIS/AHEPA/AHEPA_Give.aspx?ItemId=AEF&hkey=040b6e11-4d66-42ad-90d0-9fdb38a09203

Πηγές: Orthodoxia News Agency, anamniseis.net, ekirikas

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος