Ημερολόγιο για το 2022 αφιερωμένο σε διακεκριμένους Έλληνες της Διασποράς

Το Leibniz Montessori Gymnasium στο Ντίσελντορφ, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, είναι από τα ελάχιστα γερμανικά σχολεία στη Γερμανία, το οποίο έχει εντάξει εδώ και 40 χρόνια στο πρόγραμμα των Ελλήνων μαθητών ελληνικά μαθήματα, όπως τη Νεοελληνική Γλώσσα, την Ιστορία, τη Γεωγραφία και την Αγωγή του Πολίτη.

Σήμερα, όπως αποκάλυψε η φιλόλογος καθηγήτρια κα. Αλεξία Μυριούνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους Έλληνες του Εξωτερικού, τη «Φωνή της Ελλάδας»στο σχολείο φοιτούν 820 μαθητές εκ των οποίων οι 86 είναι ελληνικής καταγωγής, ελληνόπουλα 3ης και 4ης γενιάς που εκπαιδεύονται σε ένα δίγλωσσο περιβάλλον και συμμετέχουν στις δράσεις του σχολείου. Δράσεις που προβάλλουν την Ελλάδα, την ιστορία και τον πολιτισμό της και μεταλαμπαδεύουν στα Ελληνόπουλα την αγάπη για την πατρίδα”.

Τα τελευταία πέντε χρόνια τυπώνουν ημερολόγια με ξεχωριστό πάντα θέμα. Το Ημερολόγιο για το 2022 είναι αφιερωμένο σε 12 διαπρεπείς Έλληνες της διασποράς. Έλληνες που διακρίθηκαν στους τομείς της Επιστήμης, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού στο Εξωτερικό.

Όπως τόνισε η κα. Μυριούνη, «το ημερολόγιο δημιουργήθηκε με τους μαθητές της 8ης τάξης του. Τα πρόσωπα που συμπεριλήφθηκαν στο ημερολόγιο έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους μακριά από την Ελλάδα και με την πίστη στο έργο τους προσέφεραν πολλά στην ανθρωπότητα».

Ημερολόγιο για το 2022 αφιερωμένο σε διακεκριμένους Έλληνες της Διασποράς

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι μαθητές ακολουθούν κανονικά το γερμανικό σύστημα παιδείας, έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην ανάλογη διαδικασία για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Γερμανίας αλλά και να συμμετέχουν στις «Πανελλήνιες Εξετάσεις», ώστε να μπορέσουν να φοιτήσουν και σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας. Τελειώνουν δηλαδή τη μαθητεία τους σε ένα γερμανικό σχολείο, έχοντας γνώση της γερμανικής αλλά και της ελληνικής γλώσσας και δικαίωμα εισαγωγής σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και των δύο κρατών.

Η κυρία Μυριούνη αναφέρθηκε ακόμη στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου που είναι καθηγητές που γνωρίζουν, εκτός από το αντικείμενό τους, άπταιστα τις δύο γλώσσες αλλά και τη Μοντεσσοριανή μέθοδο, καθώς και στις παράλληλες δράσεις που διοργανώνει το μοναδικό δίγλωσσο σχολείο στη Ρηνανία – Βεστφαλία.

Ημερολόγιο για το 2022 αφιερωμένο σε διακεκριμένους Έλληνες της Διασποράς
To Μοντεσσοριανό Γυμνάσιο του Λάιμπνιτς στο Ντίσελντορφ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελλάδα, όπου οι μαθητές της 11ης με προορισμό την Αθήνα ως πρωτεύουσα, επισκέπτονται την Ακρόπολη και το μουσείο της, τους Δελφούς, το Ναύπλιο την Επίδαυρο και άλλους αξιόλογους προορισμούς. «Ζουν από κοντά την ελληνική κουλτούρα και έρχονται σε επαφή με την πατρίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μυριούνη. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η συμμετοχή του Μοντεσσοριανού Γυμνασίου Λάιμπνιτς στις «Βιβλιοδρομίες» των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα όπου εκπροσωπούν επάξια τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος