Η Θεατρική Εταιρεία Λουξεμβούργου διοργανώνει το εργαστήρι: «Αριστοφάνης… Από το κείμενο στη σκηνή»

Η Θεατρική Εταιρεία Λουξεμβούργου (ΘΕΛ) διοργανώνει τριήμερο θεατρικό εργαστήριο για ενηλίκους με θέμα «Αριστοφάνης… Από το κείμενο στη σκηνή», από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022.

Στην ανακοίνωση της η ΘΕΛ αναφέρει: «Πόσες τέχνες συναντώνται μέσα σε μια θεατρική παράσταση; Πόσες αισθήσεις πρέπει να έχει ενεργές ένας ηθοποιός όταν βρίσκεται πάνω στη σκηνή; Η απάντηση είναι… όλες!
Είτε πρόκειται για δραματικό έργο, είτε για κωμωδία, ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: να «περάσει» αυτό που θέλουμε στο κοινό. Είναι εύκολο αυτό; Σε καμία περίπτωση. Είναι εφικτό; Βεβαίως και είναι!
Ποιος είναι λοιπόν ο δρόμος για να το πετύχουμε; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί! Ελάτε να γίνουμε ομάδα, να συνεργαστούμε, να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να πάρουμε μια γεύση από την προετοιμασία μιας θεατρικής παράστασης. Μαζί θα ασχοληθούμε με τον λόγο, την άρθρωση, τον ρυθμό, τη φωνή μας, την κίνηση και την ομαδική σκηνική απόδοση διαφόρων αποσπασμάτων του Αριστοφάνη. Θα απολαύσουμε το μοναδικό του χιούμορ με κείμενα διασκευασμένα και προσαρμοσμένα στο σήμερα, συνοδευμένα από σύγχρονες μουσικές που έχουν γραφτεί για επαγγελματικές παραστάσεις των έργων του από μεγάλους θιάσους. Ελάτε λοιπόν με κέφι και μεράκι για να περάσουμε καλά!»

Εμψυχώτρια: Μαρία Βλαχοδημήτρη, ηθοποιός – θεατρολόγος – σκηνοθέτης – μουσικός.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ΘΕΛ:

www.theatrikolux.wordpress.com
facebook.com/greektheatresocietyofluxembourg
instagram.com/greektheatresocietyluxembourg

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος