Η ταινία «18» του Βασίλη Δούβλη ταξιδεύει στις Βρυξέλλες

Η ταινία του Βασίλη Δούβλη «18» ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να προβληθεί στο cinema Vendome την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η ταινία «18» εμφανίστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι στους κινηματογράφους, λίγο καιρό μετά τις προβολές της στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο και του Λος Άντζελες. Εκεί, στον κινηματογράφο των Εξαρχείων, το Βοξ, αυτή η ιστορία ενηλικίωσης ξεδιπλώθηκε θυμίζοντας ότι η κινηματογραφικη τέχνη δεν είναι μόνο για να χρησιμοποιεί έτοιμα αστέρια αλλά και για να συστήνει πρόσωπα και ιστορίες που αξίζει να δεις.

Έναν χρόνο σχεδόν αργότερα, η ταινία του Βασίλη Δούβλη «18» ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να προβληθεί στο cinema Vendome την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023. Μία συνδιοργάνωση της «Επέκεινα χώρα» με την Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών.

Η ταινία μελετά τη ρατσιστική βία, τον σχολικό εκφοβισμό και τη δύσκολη εφηβεία στις σύγχρονες κοινωνίες. Η αφήγηση υπερβαίνει τα όρια της σχολικής βίας καθώς οι χαρακτήρες είναι έφηβοι που ζουν δίπλα μας, οι οικογένειές τους, το σχολικό περιβάλλον. Οι θύτες ειναι συγχρόνως και τα θύματα, που βρίσκονται σε αναζήτηση της ελπίδας, του μέλλοντος, μέσα από ένα παρόν που είναι σκοτεινό.

Η προβολή της ταινίας στον κινηματογράφο Vendôme (chaussée de Wavre 18 -1050 Ixelles) θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου 2023 στις 8 μ.μ. Με την ολοκλήρωση της προβολής, θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον σκηνοθέτη. Η προβολή γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και θα παρουσιαστεί στα Ελληνικά με Αγγλικούς υπότιτλους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τοπικό τηλέφωνο 02 538 39 47, καθώς οι θέσεις και τα εισιτήρια είναι περιορισμένα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος