Η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι της Πολιτειακής Βιβλιοθήκης Βικτώριας είναι ελληνικής καταγωγής

Εδώ και 165 αδιάκοπτα χρόνια από την ίδρυσή της, στο ΔΣ της Πολιτειακής Βιβλιοθήκης Βικτώριας στην Αυστραλία προεδρεύει άνδρας.

Η σελίδα της ιστορίας έμελλε να γυρίσει φέτος, από την Christine Christian AO, που διαδέχθηκε τον περασμένο μήνα τον John Wylie AM.

Μάλιστα, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει επισήμως τη θέση προέδρου της Βιβλιοθήκης είναι ελληνικής καταγωγής.

Μεγαλωμένη στη Μελβούρνη από ομογενείς γονείς, η κ. Christian είναι ευρέως γνωστή στον επιχειρηματικό κόσμο για την επιτυχή πορεία της.

Στην 35ετή καριέρα της, έχει στο ενεργητικό της διευθυντικούς και συμβουλευτικούς ρόλους σε Αυστραλία, Κίνα, Ινδία και ΗΠΑ, ενώ έχει απασχοληθεί ανά τα χρόνια στον επενδυτικό χώρο, στα οικονομικά, στον τομέα διακυβέρνησης και στα ΜΜΕ.

Το 2000, η κ. Christian αναγορεύτηκε Μέλος του Τάγματος της Αυστραλίας για τη συνεισφορά της στον χώρο της γυναικείας και νέας επιχειρηματικότητας και τις υπηρεσίες της στον οικονομικό και επενδυτικό χώρο.

Η λίστα των επιτευγμάτων της συνοδεύεται από ένα καίριο ατού για την ανάδειξή της στο τιμόνι της Πολιτειακής Βιβλιοθήκης: τη χρόνια σύνδεσή της με τον θεσμό.

“Η Christine έχει στηρίξει με αφοσίωση τη Βιβλιοθήκη για πολλά χρόνια – τόσο στον ρόλο της ως αντιπροέδρου του ΔΣ και ως μεγάλης ευεργέτιδας”, δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Βιβλιοθήκης, Kate Torney.

Πράγματι, η ομογενής δώρισε το 2017 το ποσό των $2 εκατ. στη Βιβλιοθήκη για τη δημιουργία του StartSpace, ενός ειδικού χώρου που προσφέρει δωρεάν εργαλεία και υπηρεσίες στήριξης για νέους επιχειρηματίες στο ξεκίνημά τους.

Σχολιάζοντας τον νέο της ρόλο, η ίδια έκανε λόγο για μια ξεχωριστή στιγμή και δήλωσε ενθουσιασμένη για τον σχεδιασμό του επόμενο κεφαλαίου για τη Βιβλιοθήκη.

“Ανυπομονώ να συνεχίσω να προωθώ τη Βιβλιοθήκη στη σημαντική αποστολή της[…] Οι βιβλιοθήκες έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία δημιουργώντας ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση σε δια βίου μάθηση και εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία, πολιτισμό και ψυχαγωγία για όλους”, είπε η κ. Christian.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος