Η πρώτη Έκθεση Ελληνικού Βιβλίου το Σαββατοκύριακο στη Μελβούρνη

Την πρώτη Έκθεση Ελληνικού Βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού οι ομογενείς της Μελβούρνης, το Σαββατοκύριακο 26-27 Νοεμβρίου.  

Η Έκθεση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, του Ελληνο-Αυστραλιανού Συνδέσμου και του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων Αυστραλίας. Ο στόχος της διοργάνωσης, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 30 συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπωλεία και άλλοι οργανισμοί, είναι να επιτρέψει σε Ελληνοαυστραλούς συγγραφείς, βιβλιοπωλεία και εκδότες να παρουσιάσουν, να προωθήσουν και να πουλήσουν τα βιβλία τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, υπογραφές βιβλίων, βραβεία βιβλίων και άλλες δράσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η είσοδος είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.

Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης Ελληνικού Βιβλίου θα γίνουν από τον Δρ Αντώνη Πιπέρογλου, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα της Έκθεσης Ελληνικού Βιβλίου 2022 περιλαμβάνει μια σειρά από παρουσιάσεις βιβλίων με συμμετοχή των συγγραφέων και υπογραφές των βιβλίων όλο το σαββατοκύριακο, καθώς και την τελετή των Βραβείων Βιβλίου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος θα ανακοινώσει τα Βραβεία Βιβλίου για βιβλία γραμμένα από συγγραφείς που κατοικούν στην Αυστραλία, και που έχουν εκδώσει και κυκλοφορήσει έργα τους γραμμένα στα ελληνικά ή αγγλικά, καθώς και δίγλωσσα έργα. Το Βραβείο Βιβλίου καλύπτει εκδόσεις των ετών 2019, 2020 και 2021.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Νέος Κόσμος, ΕΚΜ -FB)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος