Η πρόεδρος του Centre Culturel Hellenique Κατερίνα Ξυλά στη “Φωνή της Ελλάδας”

Η πρόεδρος του Centre Culturel Hellénique, κα. Κατερίνα Ξυλά, φιλοξενήθηκε στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου και μίλησε για το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο που εδρεύει στο Παρίσι από το 1975, τις δράσεις και τους στόχους του.

“Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο ιδρύθηκε τη δεκαετία του ΄70 από την κα. Λεβέντη, η οποία ζούσε στο Παρίσι και επειδή δεν υπήρχε πολλή δράση σε σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό τότε, πήρε την απόφαση να ιδρύσει το συγκεκριμένο κέντρο. Από την ίδρυση του ήταν ανεξάρτητο, αλλά σε στενή συνεργασία με τους ομογενειακούς φορείς της γαλλικής πρωτεύουσας. Εμείς συνεχίζουμε με το ίδιο σκεπτικό, προβάλλοντας στους Γάλλους, τον ελληνικό πολιτισμό. Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί οι Γάλλοι είναι πολύ φιλέλληνες, σε βαθμό που μας εξιδανικεύουν πολλές φορές. Αγκαλιάζουν όλες τις δράσεις μας, είτε έχουν σχέση με την αρχαιότητα είτε με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Η ελληνική γλώσσα, η αρχαία κυρίως, και η ελληνική ιστορία είναι ακόμη ζωντανή στη Γαλλία” δήλωσε η κα. Ξυλά.

“Συνεργαζόμαστε με πάρα πολλούς φορείς στη Γαλλία και στην Ελλάδα, όπως το Εθνικό θέατρο και το θέατρο Πορεία και υποτιτλίζουμε στη γαλλική γλώσσα ελληνικές παραστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η σύγχρονη ελληνική δημιουργία γίνεται γνωστή στη Γαλλία” ανέφερε η πρόεδρος του Centre Culturel Hellénique.

Η κα. Ξυλά, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το μνημόνιο συνεργασίας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι, με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.  Συγκεκριμένα, η σύμπραξη των δύο φορέων αφορά την πολυεπίπεδη συνεργασία τους με έμφαση στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στη Γαλλία, τη διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας, την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν και η συνέντευξη του προέδρου και διευθυντή του μουσείου του Λούβρου Jean Luc Martinez, στον Νίκο Αλιάγα για την ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι ο κ. Martinez αναφέρθηκε στην έκθεση ‘Αθήνα-Παρίσι’ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2021 και γεννήθηκε μέσα από την σχέση αγάπης του προέδρου και διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου με την Ελλάδα, με αφορμή τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος