Η πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης, κ. Ρώμα Σιάχου, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Με αφορμή τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, φιλοξενήθηκε σήμερα στη “Φωνή της Ελλάδας” , η πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης, κ. Ρώμα Σιάχου.

Η κ. Σιάχου, η οποία μίλησε στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο, αφού αναφέρθηκε αρχικά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Μελβούρνη, τόνισε, πως η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, έχει ξεκινήσει, εδώ και 23 χρόνια, μια μεθοδευμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ομογένειας, αλλά και της ευρύτερης αυστραλιανής κοινωνίας, με σκοπό να αναγνωρισθούν τα δικαιώματα των Ελλήνων του Πόντου και να καταδικασθεί η Τουρκία για τις βαρβαρότητες που διέπραξε σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αναφορικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν και τις ΗΠΑ, η κ. Σιάχου, υπογράμμισε, ότι “τώρα έχουμε μια νέα δυναμική για τον δικό μας αγώνα κι αυτό πρέπει να μας συσπειρώσει, να μας δυναμώσει περισσότερο και να διεκδικήσουμε την αναγνώριση πιο δυναμικά”, ενώ συμπλήρωσε πως “μετά από 23 χρόνια που έχει αναγνωριστεί η 19η Μαϊου ως Ημέρα Μνήμης από την Ελληνική Κυβέρνηση, θα πρέπει τώρα η Ελληνική Κυβέρνηση να βάλει το θέμα στην ατζέντα της για να διεκδικήσει την αναγνώριση από όλα τα κέντρα”.

“Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς οι ομογενείς , είναι να πιέζουμε τις κυβερνήσεις των χωρών που ζούμε. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και είναι καιρός να το διεκδικήσουμε πιο δυναμικά”, σημείωσε η κ. Σιάχου, ενώ καταλήγοντας έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις, τονίζοντας πως “πρέπει να ενωθεί ο Ποντιακός χώρος για να πάμε μπροστά”.

Φωτογραφία: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος