Η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γαλάτσι της Ρουμανίας, Ροδόκλια Ζαφειροπούλου, στη «Φωνή της Ελλάδας»

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Χρυσουλάκη, στο Βουκουρέστι, τη Βράιλα και το Γαλάτσι της Ρουμανίας, όπου, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τις Ελληνικές Κοινότητες για τη φιλοξενία και στήριξη των ομογενών από την Ουκρανία, μίλησε στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Γαλάτσι της Ρουμανίας, Ροδόκλια Ζαφειροπούλου.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να φύγεις από το σπίτι σου με ότι βρίσκεις, εν καιρό πολέμου. Από την κοινότητά μας περάσανε άνθρωποι νέοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά και βοηθήσαμε με όποιον τρόπο μπορούσαμε”, είπε η κ. Ζαφειροπούλου, η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία αλλά και στις δράσεις τις κοινότητας.

Όπως είπε, η Ελληνική Κοινότητα Γαλάτσι είναι μια πολύ παλιά και ιστορική Κοινότητα, καθώς και μία από τις μεγαλύτερες της Ρουμανίας η οποία αριθμεί περίπου 300 μέλη.
Στους κόλπους της διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, ενώ λειτουργεί και το χορευτικό συγκρότημα ΟΛΥΜΠΟΣ, ένα από τα καλύτερα χορευτικά συγκροτήματα της Ρουμανίας με πλούσια συμμετοχή σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

Στην Ρουμανία αυτή τη στιγμή λειτουργούν 20 ελληνικές κοινότητες οι οποίες είναι ενωμένες στην Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος