Η ομογενής Σία Κυριακάκου υποψήφια βουλευτής στο Μέριλαντ

Βαλτιμόρη.- H ομογενής εκπαιδευτικός Σία Κυριακάκου (Sia Kyriakakos), θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την Ομοσπονδιακή Βουλή στην 2η Περιφέρεια του Μέριλαντ, σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εσωτερική εκλογική διαδικασία, στην οποία θα λάβουν μέρος έξι συνολικά υποψήφιοι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας” η Σια Κυριακάκου είναι Ελληνοαμερικανίδα πρώτης γενιάς, με καταγωγή από τη Σπάρτη και τα Καλάβρυτα, και μεγάλωσε, επί της ουσίας στην Ελλάδα, αφού οι γονείς της πήραν την απόφαση -προσωρινά- να επαναπατριστούν, εμφανώς προβληματισμένοι από τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας στην περιοχή όπου διέμεναν στο Μέριλαντ, αλλά και επηρεασμένοι από κοινωνικά προβλήματα που είχαν αγγίξει την ευρύτερη οικογένειά τους. Δηλώνει δε, αποφασισμένη να εκπονήσει μια ουσιαστική προεκλογική καμπάνια, με αιχμή του δόρατος τα κοινωνικά θέματα με έμφαση στη δημόσια παιδεία.

Σήμερα η Σία Κυριακάκου είναι εκπαιδευτικός στο Τεχνικό Λύκειο Μέργκεντχάλερ (Mergenthaler Vocational-Technical High School), και παράλληλα είναι Διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου του Καθεδρικού Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού στο Μέριλαντ. Το 2017 αναδείχθηκε «Εκπαιδευτικός της Χρονιάς» στην Πολιτεία του Μέριλαντ, ενώ προτάθηκε και για «Εκπαιδευτικός της Χρονιάς» σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Μάλιστα, το 2017 εντάχθηκε στο πρόγραμμα Fulbright και διέμεινε στην Ελλάδα για αρκετούς μήνες, μαζί με τις δυο κόρες της.

«Στο πλαίσιο της υποψηφιότητας για ‘Εκπαιδευτικός της Χρονιάς’, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και εκτός Αμερικής. Μιλούσα σε επιχειρηματίες και πολιτικούς για τους μαθητές μου και την εκπαιδευτική πολιτική. Μας προσκαλούσαν, αλλά ήταν κάτι επιφανειακό, δεν τους ενδιέφερε όντως η γνώμη μας. Σε ένα συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο ρώτησα κάποιον αρμόδιο για ποιον λόγο δεν δίνουν κονδύλια για την εκπαίδευση, τον 21ο αιώνα πια, για να δουλέψουμε στα σχολεία. Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι είναι φθηνότερα για τη χώρα να εισάγει ταλέντο από το να εκπαιδεύσουμε τους δικούς μας. Δεν έχω πρόβλημα με το εισαγόμενο ταλέντο, κατά κάποιο τρόπο κι εγώ εισαγόμενη θεωρούμαι. Όμως με ενοχλεί ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη του ταλέντου των παιδιών που έχουμε εδώ», δήλωσε η κ. Κυριακάκου, τονίζοντας πως η κατάσταση αυτή ήταν και το βασικό κίνητρο για να θέσει υποψηφιότητα για το Κογκρέσο.

Πηγή: Εθνικός κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος