Η ομογενής καθηγήτρια Στέλλα Βοσνιάδου τιμήθηκε με το ερευνητικό βραβείο Humboldt

Με το ερευνητικό βραβείο Humboldt, τιμήθηκε, για τα ακαδημαϊκά της επιτεύγματα, η ομογενής, ομότιμη καθηγήτρια στο Κολέγιο Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Flinders, Στέλλα Βοσνιάδου.

Το Ερευνητικό Βραβείο Humboldt, γνωστό και ως Βραβείο Humboldt, απονέμεται από το Ίδρυμα Alexander von Humboldt της Γερμανίας σε διεθνώς διακεκριμένους επιστήμονες και μελετητές, που εργάζονται εκτός Γερμανίας, και αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά τους στον τομέα της έρευνας.

Το βραβείο συνοδεύεται από ποσόν ύψους 60.000 ευρώ και παρέχει επίσης τη δυνατότητα περαιτέρω υποστήριξης για τη συνέχιση της έρευνας των βραβευθέντων.

Η ερευνητική επιχορήγηση Humboldt θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση της διάδοσης των ερευνητικών ευρημάτων, τόσο στη Γερμανία όσο και σε ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, προωθώντας τη διαπολιτισμική ανταλλαγή γνώσεων και την επιστημονική πρόοδο σε διεθνές επίπεδο.

Η κα Βοσνιάδου, η οποία έχει αναγνωριστεί διεθνώς για το έργο της στον τομέα της μάθησης και της εννοιολογικής ανάπτυξης, είναι επίσης μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Εκπαιδευτικής Έρευνας και της Εταιρείας Γνωστικής Επιστήμης, και εκλεγμένο μέλος της Ακαδημίας της Ευρώπης (Academia Europaea) και της Διεθνούς Ακαδημίας Εκπαίδευσης (IAE).

Επιπλέον, ήταν επικεφαλής του ARC Discovery Project (2018-2022) με τίτλο “Teaching how to learn”, το οποίο χρηματοδοτήθηκε με 485.000 δολάρια.

Το εν λόγω έργο, εστιάζει στη μελέτη των γνώσεων, των πεποιθήσεων και των πρακτικών των εκπαιδευτικών, που αφορούν τη δημιουργία μαθησιακών περιβαλλόντων τα οποία προάγουν τις γνωστικές δεξιότητες, καθώς και την ανάπτυξη των ικανοτήτων αυτορύθμισης των μαθητών.

Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε ένα συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Αυστραλιανής Ένωσης για την Έρευνα στην Εκπαίδευση στη Μελβούρνη τον Νοέμβριο του 2021, τα οποία δημοσιεύθηκαν επίσης στη σειρά «Εκπαιδευτικές Πρακτικές» (τόμος 33) του Διεθνούς Γραφείου Εκπαίδευσης της UNESCO.

Η κα Βοσνιάδου δραστηριοποιείται ενεργά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Έρευνα στη Μάθηση και τη Διδασκαλία (European Association for Research on Learning and Instruction-EARLI), της οποίας μάλιστα διετέλεσε πρόεδρος, ενώ το 2021 δέχθηκε το βραβείο Oeuvre από τον οργανισμό, προς τιμήν της ερευνητικής της συνεισφοράς.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος