Η Ομογένεια της Νέας Υόρκης τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και ενθουσιασμό γιορτάστηκε και φέτος από τους ομογενείς στην περιοχή  της Νέας Υόρκης η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου. Κεντρικό γεγονός ήταν και φέτος η  έπαρση της ελληνικής σημαίας, στην περιοχή του Μανχάταν, στο πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν,  την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, με πρωταγωνιστές τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ και της Αρχιεπισκοπής.

Στην τελετή παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και ο πρόξενος στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πολιτειακός γερουσιαστής του Μπρούκλιν Ανδρέας Γουνάρδης, ο πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ και του Στάτεν Άϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης, από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο πρωτοσύγκελος πατέρας Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος,  το στέλεχος της ΑΧΕΠΑ Ηλίας Κάτσος, και πολλοί ομογενείς.

Η Ομογένεια της Νέας Υόρκης τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στην ομιλία του ο γενικός πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ανέγνωσε την διακήρυξη του Προέδρου Μπάιντεν για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα και η ΗΠΑ στέκονται μαζί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εξάλλου, οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Σημειώνεται ότι, με πρωτοβουλία της κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, το βράδυ της 25ης Μαρτίου φωταγωγήθηκαν με τα ελληνικά χρώματα εμβληματικά κτίρια της πόλης. 

Εξάλλου, σειρά εκδηλώσεων για την 201η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 διοργάνωσε την Παρασκευή, 25 Μαρτίου,  Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο του Μπρονξ, το οποίο φέτος συμπληρώνει 110 χρόνια λειτουργείας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία που παρακολούθησαν μαθητές και γονείς και στη συνέχεια ακολούθησαν θεατρικά δρώμενα και παρέλαση των μαθητών στην περιοχή της κοινότητας με παραδοσιακές ενδυμασίες.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με στοιχεία από την ιστοσελίδα «Αναμνήσεις»)

Φωτογραφίες: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος