Η Ομογένεια της Αυστραλίας δίπλα στους Ουκρανούς πρόσφυγες στην Ελλάδα

Έρανο με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να στηριχθούν οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που βρίσκονται στην Ελλάδα πρόκειται να ξεκινήσει η ελληνική παροικία της Αυστραλίας. 

Όπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος», ο νέος έρανος θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία πολλών οργανισμών και ηγετικών προσωπικοτήτων της παροικίας, με στόχο να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ομογενών. 

Το συνολικό χρηματικό ποσόν που θα συγκεντρωθεί, όπως αναφέρεται,  θα διατεθεί στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, έναν μη κυβερνητικό φιλανθρωπικό οργανισμό που συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επιλογή των Ελλήνων της Αυστραλίας, τα ποσά θα διατεθούν προκειμένου να χρηματοδοτηθούν προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και άλλα προγράμματα για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Η γλωσσομάθεια, κατά την άποψή τους,  αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχή μετεγκατάσταση των προσφύγων, και μέσω αυτής θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την πλήρη συμμετοχή τους στην ελληνική κοινωνία, και την εκμετάλλευση ευκαιριών απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Ο έρανος θα καλύψει όλη την επικράτεια της Αυστραλίας και την εποπτεία του όλου έργου θα αναλάβει μία ειδική επιτροπή που θα συσταθεί.  Σε αυτή θα συμμετέχουν σημαντικοί παράγοντες της αυστραλιανής ομογένειας, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, η πρόεδρος του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (HACCI), η πρόεδρος της οργάνωσης Πρόνοια και η πρόεδρος της Φροντίδας.  Η συνολική προσπάθεια  έχει επίσης την στήριξη των κορυφαίων ελληνικών ενημερωτικών οργανισμών της παροικίας, της εφημερίδας “Νέος Κόσμος” και του Greek Media Group.

Σε δηλώσεις του προς τον «Νέο Κόσμο», ο πρόεδρος της ΕΚΜ, Βασίλης Παπαστεργιάδης υπογράμμισε τη δυνατότητα που θα έχουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες, μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα, να κάνουν ένα ξεκίνημα στη ζωή τους και εξέφρασε την υπερηφάνεια της Κοινότητας που στηρίζει έναν σημαντικό ανθρωπιστικό σκοπό. Από την πλευρά της η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του HACCI, Φωτεινή Κυπραίου, τόνισε ότι ο έρανος θα συμβάλει αποφασιστικά στην προσπάθεια των Ουκρανών προσφύγων να βρουν τον δρόμο του αυτοπροσδιορισμού τους στην ελληνική κοινωνία. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : «Νέος Κόσμος»)
  • Φωτογραφία: zougla

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος