Η Νεολαία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής δώρισε 6 φορητούς υπολογιστές στη Νεολαία της Κρήτης

Mε μία πράξη που αποδεικνύει πως όταν κάποιος θέλει μπορεί, η Κρητική Νεολαία της Αμερικής βοήθησε την Κρητική Νεολαία στην Κρήτη. Μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να μαζέψει το απαιτούμενο ποσό και να στείλει στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων, 6 ολοκαίνουργιους φορητούς υπολογιστές που θα κάνουν τη ζωή και την μάθηση των παιδιών ευκολότερη.

Ολα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2023 όταν ζητήθηκε από τα παιδιά που απαρτίζουν τη Νεολαία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, από την Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κα. Νταϊάνα Κουναλάκη να αναλάβουν να συλλέξουν τα χρήματα για να βοηθήσουν στην αγορά έξι καινούργιων κομπιούτερ μαζί με το λογισμικό τους για το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων (το παλιό Ορφανοτροφείο Αρρένων στην Κρήτη).

Στις 15 Φεβρουαρίου η Νεολαία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής ανακοίνωσε με χαρά πως κατάφερε να συλλέξει το χρειαζούμενο ποσό και έχει αγοράσει τα κομπιούτερ για το συγκεκριμένο ορφανοτροφείο αρρένων.

«Το διοικητικό συμβούλιο νεολαίας με χαρά ανέλαβε αυτό το έργο», ανέφερε η πρόεδρος νεολαίας Βανέσσα Μπαλής.

«Ήταν συγκινητική η προσπάθεια και συμμετοχή της νεολαίας σε παναμερικανική κλίμακα για να πετύχει την εύρεση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού που για την δωρεά των κομπιούτερ. Πιστεύω ακράδαντα στο φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού μας και μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν είμαστε αποτελεσματικοί στο έργο μας».

Η Πρόεδρος Νταϊάνα Κουναλάκη πρόσθεσε, «Επισκέφθηκα το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού & Νέων Χανίων το περασμένο καλοκαίρι και είδα ότι είχε βιβλιοθήκη αλλά ούτε ένα υπολογιστή που να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αγόρια για την σχολική τους εργασία ή και την ενημέρωση τους σε άλλα θέματα. Η τεχνολογία είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής μας και σκέφτηκα ότι ήταν αναγκαίο για το ορφανοτροφείο να μπορέσει να προσφέρει αυτή την δυνατότητα στα αγόρια. Μου ήταν εμφανές ότι αυτό το έργο θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την νεολαία μέσα στα πλαίσια του σκοπού του η Νεολαία να βοηθά την Νεολαία. Ήρθα σε επαφή με το τμήμα Νεολαίας της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και το έργο ξεκίνησε».

Για να ενισχύσει την προσπάθειά της, προκειμένου να επιτύχει το στόχο της συγκέντρωσης χρημάτων, η Νεολαία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, αγόρασε μια λύρα από την Κρήτη την οποίαν χρησιμοποίησε σε λαχειοφόρο έρανο. Επιπλέον χρήματα μαζεύτηκαν από ιδιωτικές συνεισφορές και διάφορα παραρτήματα της νεολαίας μας στην Αμερική.

«Είμαστε ευγνώμονες για την Νεολαία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και όλα τα μέλη της Παγκρητικής για την προσφορά τους στο Παράρτημα», τόνισε η διευθύντρια του Παραρτήματος κα. Αγγελική Αντωνοπούλου.

«Αυτά τα κομπιούτερ θα βοηθήσουν σε βάθος γενεών τα νέα αγόρια μας και ευχαριστούμε από καρδιάς την γενναιοδωρία της Παγκρητικής», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και χρόνια η Παγκρητική Ένωση Αμερικής βοηθά το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων με διάφορους εράνους όπως αυτόν στο χωριό Κάμποι, Κυδωνίας και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πέρυσι, η φιλανθρωπική επιτροπή της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής οργάνωσε την καθαριότητα και βάψιμο των εσωτερικών τοίχων του κτιρίου του ορφανοτροφείου (το οποίο είχε χτιστεί επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), έφτιαξε καινούργιες ντουλάπες σε κάθε δωμάτιο, και έβαλε καινούργιες πόρτες σε όλο το κτήριο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουν στον Γενικό Επόπτη της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κ. Νίκο Καστρινάκη, την Υπεύθυνη της Φιλανθρωπικής Επιτροπής της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κα. Ευαγγελία Χομπιτάκη, την Πρόεδρο και όλο το Συμβούλιο της Νεολαίας της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, Εθελοντικό Κοινωνικό Σωματείο «Στήριξις».

Το Σωματείο «Στήριξις» έχει αναλάβει την εκπαίδευση των αγοριών στα κομπιούτερ. Τέλος, ευχαριστούμε τον προμηθευτή των ηλεκτρονικών συσκευών στα Χανιά κύριο Παπαδουλάκη του Chania Video Computer για την γενναιόδωρη στήριξή του και για την εγκατάσταση όλων των κομπιούτερ

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δραστηριότητες της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της στο www.pancretan.org.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος