Η Νέα Υόρκη τραγουδά Πόλυ Κυριάκου “Από την Κερύνεια ως τα Διόδια”

Ο Πόλυς Κυριάκου είναι ποιητής και στιχουργός. Γεννήθηκε στη Λευκωσία και υπηρέτησε στη φιλαρμονική της Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας και στη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Στη συνέχεια ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει Communications Design (Masters Degree) όπου και παρέμεινε για 35 δημιουργικά χρόνια, πριν επιστρέψει στη γενέτειρα του, στη μικρή του πατρίδα, την Κύπρο.
Στίχους του έχουν μελοποιήσει σημαντικοί Έλληνες συνθέτες, όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Σταύρος Σιόλας, η Σοφία Νάτσιου κ.α.
Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι Γιώργος Νταλάρας, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Αρετή Κετιμέ, Γιώτα Νέγκα, Λιζέτα Καλημέρη, Σταύρος Σιόλας κ.α.

Αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου, ο Πόλυς Κυριάκου θα δώσει το παρών του ξανά στη Νέα Υόρκη όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του για μια συναυλία – αφιέρωμα στα τραγούδια/ποιήματά του που αφορούν την Κύπρο, την Ελλάδα, τον Άγιο Έρωτα, την Άγια Ξενιτιά…

Θα έχει την τιμή να έχει μαζί του σημαντικούς ερμηνευτές της Νέας Υόρκης οι οποίοι θα υποστηρίξουν τα τραγούδια του, όπως επίσης και σημαντικούς ηθοποιοιούς που θα απαγγείλουν ποιήματα του στον υπέροχο συναυλιακό χώρο Merkin Hall at Kaufmann Music Center στο Μανχάταν.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά είναι: Ελένη Ανδρέου, Έλενα Χρίστου, Ανθούλα Κατσιματίδη, Νίκος Κουρουπάκης, Ηλίας Μακρυνός, Γρηγόρης Μανινάκης, Διόδωρος Παγούδης, Τάσος Παπαϊωάννου, και Μακαρία Ψιλιτέλη.
Μαέστρος: Αρετή Γιοβάνου.
Ενορχηστρώσεις: Φώτης Μουσουλίδης

Διοργάνωση: “Ορφέας, ίδρυμα Ελληνικής Μουσικής και Τέχνης
Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Η Νέα Υόρκη τραγουδά Πόλυ Κυριάκου  “Από την Κερύνεια ως τα Διόδια”

Λίγα λόγια ακόμη για τον Πόλυ Κυριάκου:
Ο Πόλυς Κυριάκου, έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές στην Κύπρο και την Ελλάδα. Η πρώτη του ποιητική συλλογή “Σχήματα” έλαβε το πρώτο βραβείο για νέο λογοτέχνη του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου. Επί σειρά ετών διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στην καθημερινή ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα «Πρωινή» της Νέας Υόρκης. Από το 1983 υπήρξε μέλος στην Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, στην επιτροπή «Justice for Cyprus”. Από το 2004 μέχρι το 2015 προσέφερε τις εθελοντικές του υπηρεσίες στο μη κερδοσκοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM ως μουσικός παραγωγός (Εκπομπή «Ένας κόσμος Ελληνικό τραγούδι») αλλά και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Προς όφελος του πιο πάνω οργανισμού οργάνωσε πολλές συναυλίες για την οικονομική ενίσχυση του σταθμού. Από το 2015 προσφέρει τις εθελοντικές του υπηρεσίες στον μη κερδοσκοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Aktina FM (Εκπομπή «Ο γύρος του κόσμου σε πέντε λεπτά» όπου γράφει και διαβάζει κείμενα που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο και τη διασπορά γενικότερα). Έχει δημιουργήσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Ορφέας, Ίδρυμα για την Ελληνική Μουσική και Τέχνη”. Μέσα από αυτό τον φορέα οργάνωσε αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αμερική, με ποιοτική ελληνική μουσική και θέατρο από καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα και την Κύπρο. Στόχος του οργανισμού είναι η προβολή του πολιτισμού της Ελλάδας και της Κύπρου στη χώρα που ζει και δημιουργεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος