Η Νατάσσα Μποφίλιου στη “Φωνή της Ελλάδας” για τη συναυλία της στις Βρυξέλλες

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και μία από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της γενιάς της, παρουσιάζει μία, ειδικά σχεδιασμένη για το ευρωπαϊκό κοινό, παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, στις 20:00 ώρα Βελγίου, στο W:Halll (Centre Culturel de Woluwe St. Pierre) στις Βρυξέλλες.

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” στη “Φωνή της Ελλάδας” για τη συναυλία της στις Βρυξέλλες που περιλαμβάνει κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία, πρωτότυπες διασκευές γνωστών τραγουδιών της διεθνούς σκηνής, αλλά και τα νέα και ήδη αγαπημένα τραγούδια της «Εποχής του Θερισμού».

«Όταν αρχίσαμε να φτιάχνουμε μουσική, θέλαμε να φτιάξουμε μουσική για ανθρώπους που σκέφτονται σαν και μας, με την έννοια ότι είμαστε και οι τρεις, ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και εγώ, άνθρωποι που δεν είμαστε στον κόσμο μας…. Είμαστε στον κόσμο εδώ τον αληθινό και τον πραγματικό, θέλαμε να απευθυνθούμε σε ανθρώπους που ζουν και αυτοί στον ίδιο κόσμο, που έχουμε τις ίδιες ανησυχίες… «Η εποχή του Θερισμού» απευθύνεται στον άνθρωπο που δεν φοβάται την βεντάλια των συναισθημάτων του, που μπορεί να συγκινηθεί και θέλει να συγκινηθεί και είναι διατεθειμένος να ζήσει τη ζωή στην ολότητά της. Είναι ένα ρεπερτόριο που αγγίζει όλα τα θέματα της καθημερινής ζωής του ανθρώπου» ανέφερε η Νατάσσα Μποφίλιου.

Μιλώντας για τις συναυλίες της στο εξωτερικό (Λονδίνο, Ντίσελντορφ, Άμστερνταμ, Ντουμπάι) σχολίασε το γεγονός ότι παραβρίσκονται και πολλοί φιλέλληνες. «Σε κάθε συναυλία είχαμε και έναν αριθμό ξενόγλωσσων. Είτε τους είχαν φέρει Έλληνες, φίλοι τους που ήρθαν να μας δουν, είτε είχαν ακούσει τραγούδια μας στο youtube, είτε ήταν πιστοί θαμώνες του χώρου που παίζαμε… Το συγκινητικό ήταν ότι πάντα περίμεναν να μας μιλήσουν μετά τη συναυλία για να μας γνωρίσουν και μας έλεγαν ότι παρόλο που δεν καταλάβαιναν λέξη, αντιλαμβάνονταν το συναίσθημα! Και αυτό ήταν πάντα για μας το πρωτεύον. Να μπορεί ένας άνθρωπος να συγκινηθεί από το συναίσθημα που εμείς του μεταφέρουμε ατόφιο» τόνισε η δημοφιλής ερμηνεύτρια.

Η Νατάσσα Μποφίλιου μίλησε και για τη σχέση της με τους Έλληνες του εξωτερικού. «Κάθε συναυλία στο εξωτερικό είναι ένας κρίκος από την αλυσίδα που συνδέει τον Απόδημο Έλληνα με τα πράγματα που αγαπά στην πατρίδα του, με την οικογένειά του, με τους φίλους του, που δεν τους βλέπει τόσο συχνά τώρα γιατί ζει σε άλλη χώρα. Έχει κάθε φορά μια ξεχωριστή συγκίνηση ακόμη και αν είναι άνθρωποι που μπορούν να ταξιδεύουν συχνά ή ακόμη και αν έρχονται και βλέπουν τις παραστάσεις μας στην Ελλάδα…. Στη συναυλία μας στις Βρυξέλλες, θα συμμετέχει και η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών και είναι υπέροχο αυτό γιατί δεν έχουμε τη δυνατότητα να μας συνοδεύει ελληνική χορωδία στο εξωτερικό. Ανυπομονώ για τη συναυλία στις Βρυξέλλες και θέλουμε στο μέλλον να ταξιδεύουμε πιο συχνά τη μουσική μας στο εξωτερικό…»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος