Η Μητρόπολη Βελγίου δίπλα στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων βρίσκεται η Μητρόπολη Βελγίου, μέσω του κεντρικού φιλόπτωχου ταμείου της Filoxenia, το οποίο απέκτησε πρόσφατα και νέο διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα των Βρυξελλών “Newsville”, τα μέλη του Filoxenia συνεδρίασαν την περασμένη Δευτέρα προκειμένου να καταστρώσουν πλάνο στήριξης προς τους Ουκρανούς που έχουν ζητήσει καταφύγιο στο Βέλγιο. 

Επιπλέον, για το σκοπό της στήριξης των προσφύγων, απευθύνουν και έκκληση προς τους Ορθόδοξους του Βελγίου, ζητώντας από αυτούς να στηρίξουν με όποιο μέσο μπορούν την προσπάθεια του φιλόπτωχου ταμείου και να σταθούν αλληλέγγυοι με έναν λαό που υποφέρει καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει βίαια τον τόπο του. 

Την ίδια ημέρα, Δευτέρα 28 Μαρτίου, έλαβε χώρα στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου και η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Filoxenia. 

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, προεδρεύει ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας, τον ρόλο της αντιπροέδρου καθώς και τον συντονισμό αναλαμβάνει η Μυρτώ Marichal, ενώ γραμματέας εκλέxθηκε η Αναΐς Βάθη και ταμίας η Άσπα Λημνιού. Τα μέλη του φιλόπτωχου ταμείου, αποτελούν οι κυρίες : Δέσποινα Γάσπαρη, Τάνια Δήμου, Αικατερίνη Κουλούρη, Νεκταρία Μαργαρώνη και Γεωργία Τσακλάγκανου.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Πηγή: Newsville

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος