Η Λένα Διβάνη στην Ελληνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου

Καλεσμένη της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου είναι η δημοφιλής συγγραφέας, ιστορικός και ακαδημαϊκός, Λένα Διβάνη η οποία θα μιλήσει για την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, με αφορμή τα βιβλία της «Ονειρεύτηκα τη Διδώ» και «Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας»
Τη συζήτηση συντονίζει ο Μιχάλης Κοσμίδης, Δημοσιογράφος στην The Wall Street Journal.
Η εκδήλωση θα γίνει στο 2Νorthdown (2 Northdown St, London N1 9BG) την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2022, 17:30-19:30.
Η Ελληνική Βιβλιοθήκη Λονδίνου (Greek Library of London) μέσα από τις Ζωντανές Συζητήσεις (Live Conversations) που εγκαινιάστηκαν το 2019, συνεχίζει τις παρουσιάσεις σύγχρονων Ελλήνων των γραμμάτων και των τεχνών.
Η Λένα Διβάνη στην Ελληνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου
H Λένα Διβάνη είναι Ελληνίδα συγγραφέας και καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδασκε ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό. Υπήρξε Visiting Research Fellow στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στο King’s College του Λονδίνου, δύο φορές στα League of Nations Archives στη βιβλιοθήκη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και υπότροφος του Greek Institute στο Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης.
Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1994 με τη συλλογή διηγημάτων Γιατί δε μιλάς για μένα; με το οποίο κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα «Μαρία Ράλλη». Έκτοτε δημοσίευσε επτά μυθιστορήματα, τέσσερις συλλογές διηγημάτων, τέσσερα βιβλία για παιδιά και έξι ιστορικές μελέτες. Τα έργα της μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες και διασκευάστηκαν για την τηλεόραση.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος