Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου στην έκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους από τις φονικές πλημμύρες πολίτες της Θεσσαλίας.

Το κεντρικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», σε συνεργασία με τις Ορθόδοξες Ενορίες του Βελγίου, ανέλαβαν πρωτοβουλία για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, προσωπικής υγιεινής, ρούχων, τροφίμων μακράς διαρκείας, καθώς και ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Η δράση ξεκίνησε την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Σύλλογο Γυναικών του Δήμου Οιχαλίας, Τρικάλων. Η πρώτη αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ήδη αναχωρήσει με προορισμό τις πληγείσες περιοχές με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΣΑΝΙ.

Η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

«Συγκινητική και άμεση ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πάσχοντες αδελφούς μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ιερείς, τους συνεργάτες τους, τον απλό κόσμο και όλους όσοι βοήθησαν για να υλοποιηθεί η δράση αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, πρώτη μεγάλη δράση για την οργάνωσή μας. Η ανταπόκριση αυτή μας δίνει ελπίδα και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας!» ανέφερε σχετικά η Πρόεδρος της ΜΚΟ «Φιλοξενία», κα Θεοδώρα Αντωνίου.

Πηγή: newsville

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος