Η Γλυκερία τραγούδησε στην Πόλη μαζί με μαθητές και μαθήτριες από το Ζωγράφειο και τα Εκπαιδευτήρια Ε.Μαντουλίδη

Συναυλία στην Όπερα της Κωνσταντινούπολης έδωσε το Σάββατο 28 Μαίου η Ελληνίδα ερμηνεύτρια Γλυκερία, την οποία στο δεύτερο μέρος συνόδευαν 125 μαθητές και μαθήτριες από το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο και από τα Εκπαιδευτήρια Ε.Μαντουλίδη.

Η Γλυκερία τραγούδησε στην Πόλη μαζί με μαθητές και μαθήτριες από το Ζωγράφειο και τα Εκπαιδευτήρια Ε.Μαντουλίδη

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Οι Δρόμοι πολιτισμού του Πέρα», «Βeyoğlu Kültür yolu Festivali» και την παρακολούθησαν πάνω από δύο χιλιάδες άτομα, Έλληνες και Τούρκοι. Την όλη διοργάνωση είχε αναλάβει το το Ζωγράφειο Γυμνάσιο – Λύκειο, με υπεύθυνους τον διευθυντή του Ζωγράφειου, Γιάννη Δεμιρτζόγλου και την Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη. 

Η Γλυκερία τραγούδησε στην Πόλη μαζί με μαθητές και μαθήτριες από το Ζωγράφειο και τα Εκπαιδευτήρια Ε.Μαντουλίδη

Σε ανάρτηση του Ζωγραφείου Λυκείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζονται ιδιαίτερα τρία σημαντικά στοιχεία που συνδέονται με την εκδήλωση. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η  Όπερα είναι η «αίθουσα – καμάρι» στον χώρο του πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης και όλης της Τουρκίας και μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου. Επιπλέον, τονίζεται ότι το γεγονός ότι το Φεστιβάλ του Πέρα, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την Πόλη, άνοιξε με μια εκδήλωση όπου κυριαρχούσε ο Ελληνισμός στη σκηνή και στην πλατεία, ήταν πολύ σημαντικό, μέσα από τον συμβολισμό του. Καταλήγοντας, σημειώνεται  ό,τι «o Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας κ. Ahmet Misbah, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πέρα, ζήτησε από έναν Έλληνα, έναν Ρωμιό της Πόλης, τον Διευθυντή του Ζωγραφείου, να προτείνει και να διοργανώσει αυτή και άλλες τρεις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, προβάλλοντας έτσι όχι μόνο την ιστορική, αλλά και τη σύγχρονη παρουσία και αξία της Ρωμιοσύνης της Πόλης, είναι εξίσου σημαντικό».

«Έχω τραγουδήσει πολλές φορές στην Πόλη, αλλά αυτή δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές των σχολείων που τραγούδησαν υπέροχα μαζί μας αλλά και το κοινό, τους Ρωμιούς της Πόλης και του Τούρκους φίλους που απέδειξαν ότι η μουσική και ο πολιτισμός ενώνουν τους λαούς», γράφει στο λογαριασμό της στο Facebook η Γλυκερία.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Zographeio Lykeio-FB, Pontosnews)
  • Φωτογραφίες: Zographeio Lykeio-FB/Γιάννης Δεμιρτζόγλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος