Η Ελληνική Κοινότητα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα για τη «Φωνή» των Πρώτων Εθνών στο Αυστραλιανό Κοινοβούλιο

Ανακοίνωση – κάλεσμα για ένα ισχυρό ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που αφορά την ενσωμάτωση των Πρώτων Εθνών στο Αυστραλιανό Κοινοβούλιο και θα γίνει  στις 14 Οκτωβρίου 2023, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας.

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας πιστεύει ότι, με την υποστήριξη του “Ναι” στο επερχόμενο Δημοψήφισμα και την ενσωμάτωση της Φωνής των Πρώτων Εθνών στο Κοινοβούλιο μέσω του Αυστραλιανού Συντάγματος, τα Πρώτα Έθνη θα αποκτήσουν την αναγνώριση που αξίζουν και θα έχουν την ευκαιρία να προτείνουν προγράμματα και πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την αλλαγή της κατάστασης», όπως αναφέρεται ενδεικτικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοινώνει την υποστήριξή της στο επερχόμενο Δημοψήφισμα που αφορά την ενσωμάτωση των Πρώτων Εθνών στο Κοινοβούλιο μέσω του Αυστραλιανού Συντάγματος. Οι Ιθαγενείς και οι Νησιώτες των Στενών Τόρες εξακολουθούν να παραμένουν οι πιο μειονεκτικές ομάδες στην Αυστραλία.

Τα ποσοστά θνησιμότητας, τα επίπεδα εκπαίδευσης, οι δείκτες υγείας και τα εισοδήματα για τους Ιθαγενείς και τους Νησιώτες των Στενών Τόρες βρίσκονται πολύ κάτω από τα αντίστοιχα ποσοστιαία στοιχεία του υπόλοιπου πληθυσμού.

Παρά τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να διορθώσουν αυτή την ανισότητα και να παράσχουν υπηρεσίες στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της απασχόλησης, η βελτίωση στη συνολική ευημερία των Ιθαγενών και των Νησιωτών των Στενών Τόρες είναι ελάχιστη, αν όχι ανύπαρκτη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας πιστεύει ότι, με την υποστήριξη του “Ναι” στο επερχόμενο Δημοψήφισμα και την ενσωμάτωση της Φωνής των Πρώτων Εθνών στο Κοινοβούλιο μέσω του Αυστραλιανού Συντάγματος, τα Πρώτα Έθνη θα αποκτήσουν την αναγνώριση που αξίζουν και θα έχουν την ευκαιρία να προτείνουν προγράμματα και πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την αλλαγή της κατάστασης. Η διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι προγράμματα και πρωτοβουλίες που προτείνονται από τα ίδια τα Αυτόχθονα Έθνη έχουν επιφέρει περισσότερη επιτυχία στην επίλυση ορισμένων από αυτών των σοβαρών προβλημάτων.

Η Φωνή των Πρώτων Εθνών θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο προς το Κοινοβούλιο και την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Η Κοινότητα πιστεύει, συνεπώς, ότι πρέπει το Δημοψήφισμα να υποστηριχθεί με ένα ισχυρό “ΝΑΙ” στις 14 Οκτωβρίου 2023.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας».

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος