Η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών γιόρτασε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της

Τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα δεξιώσεων της Grand Place και συγκέντρωσε εκπροσώπους των ελληνικών φορέων της ομογένειας, αξιωματούχους της πόλης των Βρυξελλών και πλήθος κόσμου.

Η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών γιόρτασε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως, η Πρέσβυς της Ελλάδας στο Βέλγιο Σοφία Γραμματά, ο Πρόξενος Βασίλειος Ζαρμπάλης και ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Το παρών έδωσαν, επίσης, η Υπουργός Συντάξεων του Βελγίου Karine Lalieux, η αντιδήμαρχος πολιτισμού της πόλης των Βρυξελλών, Delphine Houba, ο δήμαρχος του Ixelles, Χρήστος Δουλκερίδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Saint-Gilles, Thierry Van Campenhout, ενώ ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του Τάγματος των φίλων του Manneken Pis.

Η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών γιόρτασε τα 80 χρόνια από την ίδρυση της

Από την εκδήλωση, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι ελληνικοί εθνικοτοπικοί σύλλογοι, με την τεράστια συνεισφορά τους στα ελληνικά δρώμενα της πόλης όλα αυτά τα χρόνια. Ως εκ τούτου, τους παρευρισκόμενους ξεσήκωσαν με τον χορό τους οι χορευτικές ομάδες TRADIDANSE, του Λυκείου Ελληνίδων Βρυξελλών, του Συλλόγου Κρητών, καθώς και της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών «Κερασιά».

Πηγή: newsville

Φωτογραφίες: Alex. Michailidis / Newsville.be

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος