Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου αποχαιρετά τον Κάρολο Παπούλια

Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου με ανάρτηση της αποχαιρετά τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, σημειώνοντας πως με το θάνατό του κλείνει ένα κεφάλαιο ιστορίας «γεμάτο πατριωτισμό, πολιτική σκέψη, διπλωματική εμπειρία, ακεραιότητα και ήθος»

«Με τον Θάνατο του Κάρολου Παπούλια έκλεισε ένα κεφάλαιο ιστορίας από το οποίο θα μπορούμε να μαθαίνουμε για χρόνια. Ένα κεφάλαιο γεμάτο πατριωτισμό, πολιτική σκέψη, διπλωματική εμπειρία, ακεραιότητα και ήθος. Την πιο δύσκολη περίοδο της Μεταπολίτευσης άσκησε τα καθήκοντά του με διακριτικό αλλά στιβαρό και αποτελεσματικό τρόπο.

Καλό ταξίδι Πρόεδρε», αναφέρεται αναλυτικά στην ανάρτηση.

Η ταφή του Κάρολου Παπούλια θα γίνει σήμερα (30/12/2021) με τιμές αρχηγού κράτους στο γενέθλιο τόπο του, το νησί των Ιωαννίνων, σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω υγειονομικών μέτρων.

Ο Κάρολος Παπούλιας είχε βιωματικές σχέσεις με τη Γερμανία, όπως είχε τονίσει και ο ίδιος σε πολλές περιστάσεις. Στα 14 του συμμετείχε στην Αντίσταση ενάντια στις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, ενώ από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 και ως την πτώση της Χούντας ζούσε στη Γερμανία.

Στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας έκανε τη διατριβή του στο Δίκαιο, εργάστηκε παράλληλα στην ελληνική εκπομπή της Deutsche Welle και συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα που στηρίχτηκε πολύπλευρα από γερμανικά κόμματα, φοιτητικές οργανώσεις και συνδικάτα.

Με τη Μεταπολίτευση επέστρεψε στην Ελλάδα, έγινε συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, σχεδόν 12 χρόνια χρημάτισε υπουργός Εξωτερικών και για δύο περιόδους, ως το 2015, Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος