Η Ελλάδα στην 52η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου

Η Ελλάδα συμμετέχει στην 52η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου με δικό της περίπτερο. Τη συμμετοχή διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού(ΕΙΠ) και το παράρτημά του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η Έκθεση πραγματοποιείται με φυσική παρουσία από 30 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Αιγύπτου με τη συμμετοχή 1.270 εκδοτών. Εκτός της Ελλάδας συμμετέχουν 25 χώρες, μεταξύ των οποίων η ΗΠΑ, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Σερβία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα και πολλές αραβόφωνες χώρες.

Το Ελληνικό Περίπτερο παρουσιάζει μεταξύ άλλων:

– ελληνικά βιβλία μεταφρασμένα στα αραβικά
– τις ελληνικές υποψηφιότητες για τα Διεθνή Βραβεία Άντερσεν 2022 (Μαρία Παπαγιάννη για τη συγγραφή και Ίριδα Σαμαρτζή για την εικονογράφηση)
– ένα αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση μέσα από λευκώματα και graphicnovels, κ.ά.

Την ημέρα των εγκαινίων η διευθύντρια του ΕΙΠ Αλεξάνδρειας, Σταυρούλα Σπανούδη, υποδέχτηκε και ξενάγησε στο Ελληνικό Περίπτερο τον διευθυντή του Αιγυπτιακού Οργανισμού Βιβλίου Haitham Alhj Ali καθώς επίσης και την Υπουργό Πολιτισμού και Αναπληρώτρια Πρωθυπουργού της Σερβίας, Maja Gojkovic, καθώς και τον Πρέσβη της Σερβίας στο Κάιρο, Jugoslav Lj. Vukadinovic.

Η Έκθεση Βιβλίου Καΐρου, την οποία εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Moustafa Madbouly, δέχεται καθημερινά περίπου 100.000 επισκέπτες με ελεγχόμενη ροή μέσω ηλεκτρονικών εισιτηρίων ορισμένης χρονικής διάρκειας, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον των εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών γεγονότων μεγάλου κοινού.

Το Ελληνικό ίδρυμα Πολιτισμού ως εθνικός θεσμικός φορέας για το βιβλίο, συμμετέχει ενεργά στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου σε όλο τον κόσμο προκειμένου το ελληνικό βιβλίο να έχει σταθερή και δυναμική παρουσία σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Φωτογραφίες: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος