Η Αλεξάνδρα Δεληγιώργη στο Φιλοσοφικό Καφενείο του Ελληνικού Κύκλου Βρυξελλών

Την πρώτη συνάντηση του Φιλοσοφικού Καφενείου για τη νέα χρονιά διοργανώνει ο Ελληνικός Κύκλος Βρυξελλών, την Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2026 και ώρα 19.00, στο καφέ Pie Academy (Boulevard du Triomphe 34A, 1160 Bruxelles).

Θέμα της συζήτησης είναι: «Ο Μηδενισμός της Χαϊντεγκεριανής Κοσμοθεωρίας και Οντολογίας και η Αποδόμηση των Σύγχρονων Μεταστοιχειώσεων του Αριστοτελικού Πλατωνισμού», με εισηγήτρια την κυρία Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, ομότιμη καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιώργος Χαντζής.

Περίληψη

Όλα όσα ζούμε, παρακολουθούμε και κάνουμε, τα τελευταία πενήντα χρόνια, με τη μορφή λεκτικών παιγνίων λειτούργησαν ως επιστέγασμα του σκοτεινού ετεροκαθορισμού που συντηρεί η τεχνικιστική οργάνωση και λειτουργία του σημερινού κόσμου. Όμως, δεν είναι βέβαιο ότι θα συνέβαιναν, χωρίς τον κηρυγμένο πόλεμο εναντίον των μεταστοχειώσεων του κλασικού Αριστοτελικού Πλατωνισμού, με όπλο την αποδόμησή του, και βλέψη την κατάστρωση μιας καθολικής συγκατάνευσης στον μηδενισμό ως δύναμη αποδοχής πραγμάτων και πεποιθήσεων που οδηγούν εθνικές και υπερεθνικές μάζες, σε ένα ξέσπασμα της ενόρμησης του θανάτου, να συμμορφωθούν σε μια πλανητική υπερδύναμη όπως φαντάστηκε ο Μ. Χάιντεγκερ την σύγχρονη Τεχνική ως σύστημα (Gestell).

Πηγή: newsville.be

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος