Η 202η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος εορτάσθηκε στο κυβερνείο του Ροντ Άϊλαντ

Με πρωτοβουλία του πολιτειακού γερουσιαστή, Λεωνίδα Ραπτάκη, εορτάσθηκε και φέτος, στο κυβερνείο του Ροντ Άϊλαντ, η 202η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Μπάρμπα, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Συμεών Τέγος, ο κυβερνήτης του Ροντ Αϊλαντ Dan McKee, πολιτειακοί γερουσιαστές και βουλευτές αξιωματούχοι της πολιτείας του Ροντ Αϊλαντ. Την Ομοσπονδία σωματείων Νέας Αγγλίας αντιπροσώπευσαν ο Α΄ αντιπρόεδρος Κώστας Τραβαγιάκης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Δημήτριος Ματθαίος και Δρ. Αθανάσιος Καραγιώργος.

Παρευρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι οργανισμών, συλλόγων και σωματείων, καθώς και των τριών εκκλησιαστικών κοινοτήτων του Ροντ Αϊλαντ.

Η σημαία της Ελλάδος είχε αναρτηθεί σε πολλά σημεία του κυβερνείου. Ο γερουσιαστής, Λεωνίδας Ραπτάκης, έκανε επίσημα πρόταση στη γερουσία, η οποία υπερψήφισε διακήρυξη για την εθνική επέτειο της Ελλάδος, στην οποία τονίζονται οι στενοί δεσμοί ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Επίσης, έκανε αναφορά στην συνεχιζόμενη υποστήριξη του αμερικανικού λαού προς τον ελληνικό.

Έπειτα από το πολιτικό και νομοθετικό μέρος της εκδήλωσης στη Γερουσία, συνεχίστηκε ο εορτασμός στην επίσημη αίθουσα 22, όπου αξιωματούχοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Ροντ Αϊλαντ απηύθυναν μηνύματα και χαιρετισμούς, ενώ μαθητές και μαθήτριες από τα ελληνικά απογευματινά σχολεία των τριών κοινοτήτων του Ροντ Αϊλαντ, Ευαγγελισμού του Κράνστον, Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Πωτάκετ και Αγίου Σπυρίδωνα του Νιούπορτ, φορώντας ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια.

Ακολούθησε δεξίωση και δείπνο στο κοινοτικό κέντρο της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Πωτάκετ του Ροντ Αϊλαντ.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας
Φωτογραφία: Ομοσπονδία Σωματείων Νέας Αγγλίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος