H ζωή του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή στον Πολιτιστικό οδηγό του Δήμου Μονάχου

Ο Δήμος Μονάχου έχει πρόσφατα τυπώσει πολιτιστικούς οδηγούς με περιηγήσεις σε ιστορικά σημαντικούς τόπους 22 δημοτικών διαμερισμάτων της πόλης.

Οι πολιτιστικοί οδηγοί έχουν τον τίτλο “Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια“ (KulturGeschichtsPfade) και αποσκοπούν στο να γνωρίσουν οι κάτοικοι Μονάχου και οι επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο τα αξιοθέατα της πόλης Μονάχου, τους ιστορικούς χώρους και τα σπίτια ή τους τόπους εργασίας σημαντικών προσωπικοτήτων. Τα “Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια“ διατίθενται σε μορφή φυλλαδίου (εγχειριδίου), με πινακίδες προσανατολισμού που δείχνουν την αντίστοιχη διαδρομή και τον αντίστοιχο σταθμό. Είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι διαδρομές με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Όπως είναι γνωστό, ο διεθνούς φήμης μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950) έζησε με την οικογένειά του στην περιοχή Bogenhausen/Μονάχου, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, πέθανε και ενταφιάστηκε στο Μόναχο.

Με αφορμή την Ελληνο-Βαυαρική Εκδήλωση Μνήμης Καραθεοδωρή που έλαβε χώρα το 2019 στο Μόναχο και την πολύτιμη συμβολή του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση στον Δήμο Μονάχου συμπεριλήφθηκε και ο διεθνούς φήμης Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (με κείμενο και φωτογραφία του στο γραφείο της οικίας του στην Rauchstr.8) στο “Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen”.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλα τα ιστορικά κτίρια και οι προσωπικότητες της περιοχής Bogenhausen αναφέρονται στο “Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen“ σε 2-3 σελίδες, ενώ για τον Καραθεοδωρή αφιέρωσε ο Δήμος Μονάχου 4 σελίδες.

Το “Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι13 Bogenhausen” καθώς και τα Πολιτιστικά Ιστορικά Μονοπάτια των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων Μονάχου είναι αναρτημένα και στο διαδίκτυο, για όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν μια διαδικτυακή περιήγηση.

Τέλος, σημειώνεται ότι στα γραφεία της Ενορίας των Αγίων Πάντων Μονάχου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν δωρεάν αντίτυπα του εγχειριδίου “Πολιτιστικό Ιστορικό Μονοπάτι 13 Bogenhausen”.

Πηγή: πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος