Grottaferrata: Ένας ιστορικός δήμος με ελληνορθόδοξο αποτύπωμα στα περίχωρα της Ρώμης

Για τους στενούς δεσμούς της Grottaferrata με τον ελληνισμό, τη σύνδεση της με το Βυζάντιο και τον χριστιανισμό αλλά και την αδελφοποίηση της με το νησί της Πάτμου, μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, ο σύνδεσμος της Καθολικής Εκκλησίας με τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση για την Ορθοδοξία και μόνιμος κάτοικος της Grottaferrata, κ. Βιρτζίλιο Αβάτο.
Grottaferrata: Ένας ιστορικός δήμος με ελληνορθόδοξο αποτύπωμα στα περίχωρα της Ρώμης

Ο ιστορικός δήμος της Grottaferrata είναι ένας από τους πλέον εμβληματικούς για την Ορθοδοξία δήμους της Ρώμης, με ισχυρό το αποτύπωμα του ελληνισμού αλλά και αδελφοποιημένος με τον δήμο της Πάτμου. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από το κέντρο της Ρώμης, νότια της ιταλικής πρωτεύουσας και χαρακτηρίζεται από μνημεία μοναδικής ομορφιάς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το Μοναστήρι της Παναγίας Θεοτόκου της Κρυπτοφέρρης (Monastero Esarchico di Santa Maria di Grottaferrata). Θεωρείται η μοναδική Μονή που διατηρεί το βυζαντινό τυπικό και την ανατολική μοναστική παράδοση στη Δυτική Ευρώπη και το μοναδικό επιζών ιταλοβυζαντινό μοναστήρι από αυτά που ιδρύθηκαν στη Ρώμη και στη Νότια Ιταλία κατά τον μεσαίωνα. Ενδεικτικά, να σημειώσουμε, πως στη βιβλιοθήκη της η Μονή, φιλοξενεί εκατοντάδες ελληνικά βιβλία που χρονολογούνται από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες.
Grottaferrata: Ένας ιστορικός δήμος με ελληνορθόδοξο αποτύπωμα στα περίχωρα της Ρώμης

Για την σχέση της Grottaferrata με τον ελληνισμό και την ορθοδοξία, μίλησε στη «Φωνή της Ελλάδας» και ο δήμαρχος της πόλης κ. Mirko Di Bernardo.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος