Γλώσσα και πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης με ανώτερα στελέχη του Εργατικού Κόμματος

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) φιλοξένησε τον αναπληρωτή αρχηγό της ομοσπονδιακής αντιπολίτευσης Richard Marles και τον Σκιώδη Υπουργό Πολυπολιτισμού, Andrew Giles, στο Ελληνικό Κέντρο, στη Μελβούρνη, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.

Σε μια συνάντηση που είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μια ώρα, η συζήτηση και ανάλυση θεμάτων που αφορούν την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης διήρκησε τελικά πάνω από δύο ώρες.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΜ Βασίλης Παπαστεργιάδης μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστο Σικαβίτσα, Βάσω Ζάγκαλη,  Τας Σγαρδέλη και  Λεωνίδα Βλαχάκη ξενάγησαν τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Ομοσπονδιακού Εργατικού Κόμματος στο 15ώροφο Ελληνικό Κέντρο.

Γλώσσα και πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης με ανώτερα στελέχη του Εργατικού Κόμματος

Ο Richard Marles έμεινε έκπληκτος με το εύρος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα και εξέφρασε ενδιαφέρον για το πώς θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω τα γλωσσικά προγράμματα, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των μαθητών τώρα έχουν γεννηθεί στην Αυστραλία.

Τονίσθηκε ότι το Ελληνικό Κέντρο χρησιμοποιείται ως κοινοτικός κόμβος για όλες τις μορφές πολιτιστικής δραστηριότητας. Αυτό περιελάμβανε διαλέξεις, κινηματογράφο, θέατρο, κωμωδία και μουσική. Σημειώθηκε επίσης ότι η Κοινότητα διαδραματίζει ρόλο συνηγορίας και υπογραμμίσθηκε η συνεργασία που είχε πρόσφατα η ΕΚΜ με την κυβέρνηση για τη λειτουργία προσωρινών κέντρων εμβολιασμού,  και ότι το μοντέλο του Ελληνικού Κέντρου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλων εθνοτικών κοινοτήτων στη Βικτώρια.

Ο κ. Giles, ως σκιώδης υπουργός Πολυπολιτισμού, τόνισε ότι ένα εθνικό πρόγραμμα σπουδών για τις γλώσσες θα ήταν σημαντικό μέρος οποιασδήποτε Εργατικής κυβέρνησης

«Είναι πραγματικά αδύνατο να κατανοήσουμε τη Μελβούρνη το 2021 χωρίς να σκεφτούμε την τεράστια συνεισφορά της ελληνοαυστραλιανής κοινότητας, αλλά αυτό που με συναρπάζει με την επίσκεψή μας σήμερα είναι ότι δεν αφορά μόνο το παρελθόν μας. Είναι κάτι για το μέλλον μας… και βλέπουμε την ενέργεια που έχετε εσείς και το Συμβούλιό σας για το μέλλον αυτού του φυσικού χώρου και οι νέες πρωτοβουλίες που έχετε προγραμματίσει, ενώ η δέσμευσή σας για τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την ταυτότητα αυτής της διασπορικής κοινότητας είναι κάτι για το οποίο είμαι ενθουσιασμένος και ελπίζω να είμαι ένας αποτελεσματικός συνεργάτης».

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος