Προσφορά χιλίων γευμάτων από τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας

Πακέτα για το εορταστικό τραπέζι της ημέρας μοιράστηκαν με ευχές σε χίλιους και πλέον ομογενείς και άλλους κατοίκους της Αστόριας την Ημέρα των Ευχαριστιών Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, από τους ηγέτες του Συλλόγου και τους εθελοντές.

Πρόκειται για το Γεύμα των Ευχαριστιών, μια από τις μεγαλύτερες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Αστόρια χωρίς διακοπή τα τελευταία 31 χρόνια.Το φετινό γεύμα, σημειώνει σε ρεπορτάζ η ομογενειακή ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» διέφερε από τα προηγούμενα, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν υπήρχε το παραδοσιακό τραπέζι στην μεγάλη αίθουσα στο οποίο κατά κανόνα προσέρχονταν ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, οι δήμαρχοι, οι ομογενείς και φιλέλληνες πολιτικοί.

Το γεύμα διοργανώνεται με χρήματα που συγκεντρώνονται από τις δωρεές των στελεχών και των μελών του Συλλόγου, καθώς επίσης και των επιχειρηματιών της περιοχής και προετοιμάζεται από τους εθελοντές. Οι προετοιμασίες ξεκινούν στα μέσα Σεπτεμβρίου με την εξασφάλιση των δωρεών και εντείνονται τις δύο τελευταίες εβδομάδες με την αγορά της παραδοσιακής γαλοπούλας και των υπολοίπων εδεσμάτων, το ψήσιμο της γαλοπούλας και την προετοιμασία των πακέτων φαγητού.

Το μενού εφέτος περιλάμβανε γαλοπούλα ψητή, αρακά, ρύζι, γλυκοπατάτα, ελληνική σαλάτα και επιδόρπιο και τα πακέτα έγιναν ανάρπαστα.

Ανήμερα της Εορτής των Ευχαριστιών την σκυτάλη παρέλαβαν οι έφηβοι και οι νέοι της ομογένειας, οι οποίοι, υπό την επίβλεψη των μεγαλύτερων προετοίμασαν και διένειμαν τα πακέτα.

Στην διανομή παρέστησαν για μια ακόμη φορά ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, ο μέγας ευεργέτης του Συλλόγου Γεώργιος Φακίρης μετά της συζύγου του Σταυρούλας, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αμοργιανών και Νήσων Ηρακλειά, Σχοινούσα και Δονούσα και συνάμα εκ των δωρητών του Γεύματος, Νίκος Γαβαλάς και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας, ενώ το γενικό πρόσταγμα είχαν ο  απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Αλεξίου και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γεώργιος Κίτσιος.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Αναμνήσεις)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος