Ο Γιάννης Μπρατσολιάς είναι ένας καταξιωμένος σεφ. Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης και Γαστρονομίας, Διατροφής και Οικονομικών, καταξιωμένος στην γαστρονομία, εργάζεται και διδάσκει στην Ελλάδα σε Luxury Hotels, γαστρονομικά εστιατόρια και σε σχολές τουρισμού και μαγειρικής, ως ειδικός σε σεμινάρια Private chef. Εκπροσώπησε την πατρίδα μας ανάμεσα σε 2000 σεφ παγκοσμίως στο 1ο Dinner Francais day και έχει υπάρξει μέλος της ομάδας του Προεδρικού Μεγάρου, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στα γεύματα που παρατίθενται σε επίτιμους καλεσμένους και κυβερνήτες ξένων χωρών. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολη, έχει ψηφιστεί ως «σεφ της χρονιάς» για το 2021 από τον οργανισμό «Greek taste beyond borders» ενώ παραδίδει μαθήματα μαγειρικής εθελοντικά στο πανεπιστήμιο τρίτης ηλικίας people behind.
Ο Γιάννης Μπρατσολιάς φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς από τις Σεϋχέλλες στην εκπομπή «γλυκιά ζωή» του Πρώτου Προγράμματος και της «Φωνής της Ελλάδας» και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για τα μενού που δημιουργεί με βάση τη μεσογειακή και ελληνική διατροφή για επιφανείς πελάτες μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας.

«Εδώ στις Σεϋχέλλες καλούμαι να εκπροσωπήσω την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Προσπαθώ να την προσαρμόσω στα νέα σύγχρονα δεδομένα, με βάση όμως την παράδοση πάντα… Έχουμε ξεφύγει πλέον του μουσακά, που ήταν το άκρως τουριστικό φαγητό για εμάς και σήμερα προσφέρω στους πελάτες στις Σεϋχέλλες, όσπρια και λαχανοντολμάδες. Αγαπούν επίσης πολύ τη μελιτζάνα» τόνισε ο κ. Μπρατσολιάς.
«Η ελληνική γαστρονομία θα μπορούσε να προσελκύσει τουρισμό, να είναι ένα εξαγώγιμο προϊόν της Ελλάδας. Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και να μην υπάρχουν διαφορετικά μέτωπα. Στο εξωτερικό προτεραιότητα έχει το «εμείς» και όχι το «εγώ». Θα πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική πολιτική που θα προωθήσει τη γαστρονομία μας και τις πρώτες ύλες της ελληνικής γης» ανέφερε ο σεφ της χρονιάς κ. Μπρατσολιάς και καταλήγει: “με ενδιαφέρει η επιστήμη στη μαγειρική. Δεν θέλω απλώς να μαγειρεύω εύγευστα αλλά να ετοιμάζω ένα πιάτο που είναι θρεπτικό και ευεργετικό για τον οργανισμό».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος