Γιάννης Χρυσουλάκης: «Η σχέση μας με τους απόδημους Έλληνες βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών»

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τον Πολιτειακό Γερουσιαστή του Rhode Island (ΗΠΑ) κ. Lou Raptakis στη Ρόδο για συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Raptakis είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων, ΠαΔΕΕ,  δηλαδή της Ένωσης αποτελούμενης από τους ομογενείς βουλευτές μας που έχουν εκλεγεί σε Κοινοβούλια ξένων χωρών ανά τον κόσμο.

Η σύσκεψη για θέματα που αφορούν την περιοχή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον Αντιδήμαρχο Καστελόριζου, κ. Στράτο Αμύγδαλο, ενώ παρέστη και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, κ . Γ.Παππάς.

Γιάννης Χρυσουλάκης: «Η σχέση μας με τους απόδημους Έλληνες βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών»

Σε ανάρτηση του στο facebook, ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρεται στην συνάντηση και στην συνεργασία με τον Lou Raptakis ως εξής:

«Στο πρόσωπο του Πολιτειακού Γερουσιαστή του Rhode Island των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Lou Raptakis, που είχαμε την τιμή να έχουμε μαζί μας, απευθύνουμε ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα γιατί είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα έξω από τα σύνορά μας.

Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη προετοιμάζοντας ενέργειες και πρωτοβουλίες με ομογενείς βουλευτές μας γιατί χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη και σταθερές, αξιόπιστες συμμαχίες για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στη σημαντική αυτή Περιφέρεια μας.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη και τον Αντιδήμαρχο Καστελορίζου κ. Αμύγδαλο για την αμέριστη στήριξη τους.

Η Ελληνοαμερικανική, η Ελληνοαυστραλιανή αλλά και όλες οι ομογενειακές κοινότητες είναι ένα τεράστιο εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας και τα νησιά μας. Μας το επιβεβαίωναν τα μέλη της διαχρονικά, μας το επιβεβαίωσαν με καθαρό και εμφατικό τρόπο και τον τελευταίο χρόνο, που υπήρξε αυξημένο επίπεδο πρόκλησης από την Τουρκία στο Νότιο Αιγαίο και άλλες ακριτικές περιοχές. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι δεσμοί της Γενικής Γραμματείας μας με τους εκτός Ελλάδος Έλληνες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ενώ η Ελλάδα επέστρεψε ως μια σοβαρή και υπεύθυνη περιφερειακή δύναμη και η ελληνική κυβέρνηση ενίσχυσε τους δεσμούς της με την Ελληνική Διασπορά.

Δυναμώσαμε επίσης τις σχέσεις με τις Η.Π.Α, καθιστώντας έτσι την Αμερική ακόμα πιο ισχυρό και αληθινό σύμμαχο της χώρας μας και δεν ξεχάσαμε τους Έλληνες της διασποράς, φέρνοντας στο προσκήνιο τη σημαντικότητα της ψήφου των αποδήμων, πράξη η οποία είναι αυτονόητη για τη συνέχιση των αξιών του Ελληνικού Έθνους και την αναγνώριση της προσφοράς των ομογενών στην μητέρα πατρίδα.

Στην πραγματικότητα, σήμερα, η σχέση μας με τους Έλληνες απόδημους βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών και δυναμώνει την φωνή της Ελλάδας, που υπερασπίζεται πάντα τα κυριαρχικά της δικαιώματα με αυτοπεποίθηση, ηρεμία και αποτελεσματικότητα και απόλυτο σεβασμό στο Δίκαιο της Θάλασσας και σε άλλες διεθνείς συνθήκες.

Στο πρόσωπο του κ. Raptakis ευχαριστούμε τους Έλληνες της ομογένειας, που πάντα θέτετε τα συμφέροντα της πατρίδας υπεράνω όλων. Τα νησιά μας, όλη η χώρα, χρειάζονται τον πατριωτισμό και το δυναμισμό σας. Παραμένουμε πιστοί σε αυτήν τη σχέση με τη δέσμευση να γράψουμε μαζί τη νέα σελίδα στην ελληνική ιστορία».

Πηγή: fb Γιάννης Χρυσουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος