Για την προσφορά τους στο χώρο του πολυπολιτισμού τιμήθηκαν τρεις ομογενείς της Βικτώριας

Τρεις ομογενείς τίμησε, μαζί με άλλες 27 προσωπικότητες της Βικτώριας, η Πολιτειακή Επιτροπή Πολυπολιτισμού (Victorian Multicultural Commission) συμπεριλαμβάνοντάς τους στο Victorian Multicultural Honour Roll 2022 για την εξαιρετική και μακροχρόνια προσφορά τους στον χώρο του πολυπολιτισμού στην Βικτώρια.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», πρόκειται για την Τάμμυ Ηλιού, πρώην αντιπρόεδρο και πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το αξίωμα στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, τον πανεπιστημιακό, ιστορικό και συγγραφέα Χρήστο Φίφη, και τον επί χρόνια ακτιβιστή του πολυπολιτισμού και παράγοντα του ραδιοφωνικού σταθμού 3ΖΖΖ, Ηλία Διακολαμπριανό.

Όπως αναφέρει το σκεπτικό της Πολιτειακή Επιτροπή Πολυπολιτισμού, η Τάμμυ Ηλιού, εδώ και 30 χρόνια, ασχολείται με την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας, της κοινωνικής πρόνοιας και της ισότητας στις τάξεις της ελληνικής παροικίας. Παράλληλα έχει σταθεί, με διάφορες πρωτοβουλίες, στο πλευρό των Ελληνίδων.

Ο Δρ. Χρήστος Φίφης τιμήθηκε γιατί επί 50 χρόνια πρωτοπορεί στην εκστρατεία για την παροχή υπηρεσίας για διερμηνείς και μεταφραστές στην ελληνική παροικία, ενώ με τα βιβλία του και τα άρθρα του έχει καταγράψει σημαντικές στιγμές της παρουσίας του Ελληνισμού της Αυστραλίας. Παράλληλα, για πάνω από 30 χρόνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον πολύγλωσσο ραδιοφωνικό σταθμό του 3ΖΖΖ.

Ανάλογη δραστηριότητα με τον Χρήστο Φίφη, πάντως, έχει επιδείξει και ο Ηλίας Διακολαμπριανός στο 3ΖΖΖ. Για πάνω από 50 χρόνια που βρίσκεται στην Αυστραλία, ο Ηλίας Διακολαμπριανός ασχολείται ενεργά και δυναμικά με ζητήματα που αφορούν τον μεταναστευτικό πληθυσμό της Αυστραλίας και ειδικά τους Έλληνες

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: «Νέος Κόσμος»)
  • Φωτογραφία: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος