Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του covid-19 θα μιλήσει η Δρ Β. Αποστολοπούλου

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνει, τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, το Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αuστραλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί, από την καθηγήτρια Ανοσολογίας και αντιπρόεδρο του Τμήματος Έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Βικτώριας, Βάσω Αποστολοπούλου, που διαχρονικά στηρίζει το Δίκτυο, καθώς και από την Βαρβάρα Ιωάννου, ιδρύτρια του Δικτύου, παρουσίαση, η οποία, σκοπό θα έχει την επιστημονική ενημέρωση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, η παρουσίαση θα εμβαθύνει πέραν της επιστήμης και στη γυναίκα Βάσω Αποστολοπούλου, η οποία θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες το επίπονο ταξίδι της για να φτάσει στην κορυφή μιας πορείας αφιερωμένης στην επιστήμη, καθώς και τις επαγγελματικές προκλήσεις που αντιμετώπισε ως μητέρα δυο παιδιών.

Η Δρ. Αποστολοπούλου, η οποία τελείωσε το Διδακτορικό της στο University of Melbourne το 1995, είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως, καθώς ανέπτυξε τη μέθοδο της ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο του μαστού στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται σήμερα από χιλιάδες εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας αυτήν τη θεραπευτική μέθοδο, η Δρ. Αποστολοπούλου έχει αναπτύξει εμβόλια κατά του καρκίνου με ευρύτερες θεραπευτικές εφαρμογές κατά των αυτοάνοσων νοσημάτων καθώς και εμβόλια κατά της τοξικομανίας.

Το Δίκτυο Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας (Food For Thought Network) ιδρύθηκε πριν 20 χρόνια από τη Βαρβάρα Ιωάννου και έχει ως κεντρικό στόχο την κοινωνική παρουσίαση προσωπικοτήτων που με την προσφορά τους γίνονται παράδειγμα προς μίμηση. Παράλληλα, στοχεύει στην κοινωνική ευαισθητοποίηση αναφορικά με το τι βοηθάει και τι εμποδίζει τη γυναίκα κατά την πορεία της προς την προσωπική πραγμάτωση και την επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε στην ιστοσελίδα www.fftn.org.au

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος