Γερμανία: Η Ελληνίδα Λίντα Ζερβάκη συντόνισε τη χθεσινή προεκλογική τηλεμαχία

Τη χθεσινή τηλεμαχία (19.09.21) ανάμεσα στον Όλαφ Σολτς από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τον Άρμιν Λάσετ από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και την Αναλένα Μπέρμποκ από τους Πράσινους (Die Gruene), λίγο πριν τις γερμανικές εκλογές, συντόνισαν δύο γυναίκες δημοσιογράφοι, εκ των οποίων η μία είναι ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για την 46χρονη Λίντα Ζερβάκη, καταξιωμένη δημοσιογράφο του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ProSieben.

Η Ελληνίδα δημοσιογράφος Λίντα Ζερβάκη, έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μία από τις πιο επιδραστικές παρουσίες στη γερμανική τηλεόραση. Μέχρι τον Απρίλιο του 2021, και για 8 χρόνια, παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων των 20:00 του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ARD. Είναι μάλιστα η πρώτη αλλοδαπή παρουσιάστρια της ειδησεογραφικής εκπομπής «Tagesschau». Φέτος πήρε «μετεγγραφή» για το ιδιωτικό κανάλι ProSieben, ενώ αλησμόνητη έχει μείνει η στιγμή του “αποχαιρετισμού” από το κανάλι ARD όπου η ίδια δηλώνοντας στον συμπαρουσιαστή της Ινγκο Τσαμπερόνιτης ότι «Eλληνικός αποχαιρετισμός χωρίς ούζο δεν γίνεται», φανέρωσε δύο ποτήρια με ούζο…

Η Λίντα Ζερβάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο από γονείς Έλληνες εργάτες μετανάστες. Ο πατέρας της είχε περίπτερο και μετά τον θάνατό του, η Λίντα και τα αδέρφια της, Γιάννης και Χαράλαμπος, αναγκάστηκαν να βοηθήσουν οικονομικά την μητέρα τους και να εργάζονται στο περίπτερο ενώ ήταν ακόμα παιδιά. Μέχρι την ηλικία των 28 ετών, η Λίντα Ζερβάκη εργαζόταν στο περίπτερο τις Κυριακές. Το πρώτο βιβλίο που έγραψε και εξέδωσε είναι αφιερωμένο σε αυτά τα χρόνια. Αργότερα εργάστηκε ως κειμενογράφος στην BBDO και ως δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό NDR.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, μία ιδιαίτερη «έμπνευση» για τη Λίντα Ζερβάκη στην τηλεμαχία της χθεσινής Κυριακής ήταν η στιγμή που απευθύνθηκε στον Άρμιν Λάσετ κραδαίνοντας ένα παλαιό τεύχος του «Μίκυ Μάους» από την εποχή που δούλευε ακόμη στο περίπτερο των γονιών της. Διαπιστώνοντας ότι ήδη από το 1993 τα δημοφιλή αυτά παιδικά κόμικς είχαν εστιάσει στα προβλήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, ρώτησε τον Λάσετ, αν οι Χριστιανοδημοκράτες διάβαζαν αρκετό Μίκυ Μάους την εποχή εκείνη. Ο υποψήφιος της CDU προτίμησε μία τεχνοκρατική απάντηση λέγοντας ότι ήδη την εποχή εκείνη «ο Κλάους Τέπφερ είχε συμπεριλάβει στην ατζέντα του το ζήτημα της προστασίας του κλίματος». Πρόκειται για έναν χριστιανοδημοκράτη πολιτικό με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος στην περίοδο 1987-1994 με καγκελάριο τον Χέλμουτ Κολ, ενώ αργότερα διηύθυνε για πολλά χρόνια το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Πηγές: DW, Βικιπαίδεια, Καθημερινή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος