Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού: Νέος κύκλος συνεργασίας με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Τον τέταρτο κύκλο διαδικτυακών προβολών ελληνικών ταινιών αφιερωμένων στην θλιβερή επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, υπό τον θεματικό τίτλο «Μνήμες Δικτατορίας», θέτει υπό την αιγίδα της η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη συνεργασία της με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, που έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο της ενότητας «Η Ταινιοθήκη στο Σπίτι», η οποία στοχεύει στην προώθηση σπάνιων και ιστορικών ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου στους ανά τον κόσμο ομογενείς,

Από την Τετάρτη 21 Απριλίου έως και την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, θα προβληθούν, μέσα από την ψηφιακή αίθουσα online.tainiothiki.gr, εμβληματικές ταινίες από τους Θ. Αγγελόπουλο, Π. Βούλγαρη, Δ. Θέο, Ν. Καβουκίδη, Ν. Κούνδουρο, Φρ. Λιάππα, Δ. Μακρή, Ρ. Μανθούλη, Τ. Μαρκετάκη, Γ. Σταμπουλόπουλο, Π. Τάσιο και το δίδυμο Σ. Μανιάτη / Γ. Τσεμπερόπουλο.

Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες online για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την διαδικτυακή τους πρεμιέρα, χωρίς γεωγραφικό περιορισμό, με όριο τις 600 δωρεάν θεάσεις ανά ταινία.

Παράλληλα, την Πέμπτη, 22 Απριλίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί webinar με θέμα τον κινηματογράφο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, με τη συμμετοχή των Παντελή Βούλγαρη, Γιώργου Τσεμπερόπουλου, Γιώργου Σταμπουλόπουλου, Δημήτρη Μακρή, Κυριάκου Αγγελάκου, Νίκου Καβουκίδη και Eυάννας Βενάρδου. Συντονίστρια η Μαρία Κομνηνού, πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης (http://www.tainiothiki.gr) και στις σελίδες της στο Facebook (https://www.facebook.com/tainiothikigr) και το Ιnstagram (https://www.instagram.com/tainiothikigr).

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος