Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού – Καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα στη βόρεια Ελλάδα για 40 νέους Ελληνοαμερικανούς

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Birthright Hellas του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου των Νοτιοδυτικών Πολιτειών ΗΠΑ (HCC-SW), και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, ανακοινώνουν την έναρξη καλοκαιρινού προγράμματος με θέμα «Ελληνική Κουλτούρα και Πολιτισμός».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 40 νέους Ελληνοαμερικανούς να φιλοξενηθούν στη βόρεια Ελλάδα από τις 20 έως τις 30 Ιουλίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Αμερικανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος της ημέρας της 1ης Ιουνίου 2024, ενώ για περισσότερες πληροφορίες (και υποβολή αιτήσεων) οι Αμερικανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: https://hcc-sw.org/projects/birthright-hellas/thessaloniki-summer-2024.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους συνδέονται με τις ακόλουθες ελληνοαμερικανικές οργανώσεις:

  • Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Εταιρειών Βορείου Αμερικής
  • Παγκρήτιος Σύλλογος Αμερικής
  • Ελληνική Βιοεπιστημονική Εταιρεία
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών
  • Ενωμένες Ελληνοαμερικανικές Εταιρείες της Καλιφόρνια
  • Ελληνική Ομοσπονδία New Jersey

Οι επιλογές θα ανακοινωθούν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Θερινό Σχολείο 2024

Επιπλέον, το HCC-SW σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, προσφέρει πρόγραμμα Θερινού Σχολείου με θέμα «Ελληνική κουλτούρα Πολιτισμός από την Αρχαιότητα έως τη Σύγχρονη Εποχή», στον Μυστρά Λακωνίας, από τις 25 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Το πρόγραμμα αυτό είναι επίσης δωρεάν και περιλαμβάνει είκοσι πέντε θέσεις για πολίτες των ΗΠΑ. Διαθέτει καθημερινές διαλέξεις και ξεναγήσεις που καλύπτουν τον αρχαίο, βυζαντινό και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Οι συμμετέχοντες θα διαμείνουν στο Mystras Palace Hotel και θα πραγματοποιήσουν εκδρομές σε ιστορικούς χώρους όπως η Αρχαία Σπάρτη, η Αρχαία Μεσσήνη και η Μονεμβασιά. – Αυτό το πρόγραμμα είναι γεμάτο και δεν δέχεται νέες αιτήσεις για το 2024».

Σημειώνεται, επίσης, ότι όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα του 2025, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στη σελίδα: https://hcc-sw.org/projects/birthright-hellas

Πηγή: analitis.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος