Εργαστήριο Δημιουργικότητας με τον Ηλία Ταμπακέα στο Λουξεμβούργο

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μίτος διοργανώνει Εργαστήριο Δημιουργικότητας με τον Ηλία Ταμπακέα με θέμα «Αντιγραφή και Πρωτοτυπία» το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου 2023 στο Λουξεμβούργο.

Το εργαστήριο έχει εξάωρη διάρκεια και θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη στην αίθουσα Lorettokapelle (Chapelle Loretto) στο Senningerberg (6, Rue des Romains).

1ο μέρος: Σάββατο 21/01, από 17.00 ως 20.00

2ο μέρος: Κυριακή 22/01/2023, από 11.00 ως 14.00.

Συμμετοχή: 50 ευρώ. – Πληροφορίες-εγγραφές: mitos.asbl@gmail.com.

Facebook event: https://fb.me/e/5XI4dHlHT

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το Εργαστήριο Δημιουργικότητας ασχολείται με το σημαντικότερο εργαλείο του δημιουργικού ατόμου, το μυαλό του και, ευελπιστούμε, την ανάπτυξη του. Οι συμμετέχοντες ευαισθητοποιούνται με εκπαιδευτικά παιχνίδια και ασκήσεις σε στοιχειώδεις μηχανισμούς της Δημιουργικότητας (Αντιγραφή και Πρωτοτυπία, Αντίληψη, Σκέψη, Δημιουργία, Ιδέες, Κριτική, Φαντασία, Υποσυνείδητο, Ένστικτό, Όνειρα, κλπ).

ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Σε αυτό το πρώτο εργαστήριο δημιουργικότητας με τον Ηλία Ταμπακέα, που διοργανώνει ο Μίτος στο Λουξεμβούργο, θα ασχοληθούμε με τον πρώτο μηχανισμό δημιουργικότητας: Αντιγραφή και Πρωτοτυπία. Θα τις εξετάσουμε ως Θετικές, αλλά και Αρνητικές δυνάμεις για την δημιουργικότητα και θα παίξουμε λίγο και θα γελάσουμε λίγο με αυτές.

Αντιγραφή και Πρωτοτυπία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη Δημιουργία σήμερα που είμαστε στη μέση της Επανάστασης της Τεχνητής Ευφυΐας (AI, Artificial Intelligence) αλλά και της διάδοσης εικόνων, κειμένων, μουσικής κοκ μέσω Δικτύων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). Έχουν επίσης κολοσσιαία σημασία σε όλους τους τομείς των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων που είναι είτε άμεσα είτε έμμεσα δημιουργικές.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει κάθε συμμετέχοντα να έρθει σε επαφή με τις δικές του δημιουργικές δυνάμεις και δυνατότητες, να συνειδητοποιήσει και εκμεταλλευτεί την πληθώρα πηγών, έμπνευσης και βοήθειας που υπάρχουν παντού γύρω του, να μάθει να εκφράζεται με πρωτότυπο και ουσιαστικό τρόπο αλλά αντιμετωπίζει με δημιουργικό, αποτελεσματικό και ανώδυνο τρόπο, πρακτικά προβλήματα της δημιουργίας.

Τέλος να διασκεδάσει και γελάσει, γιατί αυτός είναι ο γρηγορότερος δρόμος προς την Δημιουργικότητα.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

O Ηλίας Ταμπακέας είναι «Σκιτσογράφος και όχι μόνο», γνωστός και ως etc (Elias Tabakeas Cartoonist etc. — Elias Tabakeas Creativity teacher etc.).

Διδάσκει από το 1997 στο ΚΕφάΤΟ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης) το Εργαστήριο Δημιουργικότητας (μεταξύ άλλων), το οποίο και δημιούργησε ο ίδιος. Είναι από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα.

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έζησε επίσης στη Βρετανία και λίγο στις ΗΠΑ (με υποτροφία Fulbright).

Σκίτσα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και στην Ελευθεροτυπία από το 2000 μέχρι το 2014, οπότε έκλεισε. Συμμετείχε σε εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές, εργαστήρια, θεατρικές παραγωγές κλπ. σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Υπήρξε από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκαν με Multimedia & Computer Art από τα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Περισσότερες πληροφορίες: mitos.asbl@gmail.com.

Facebook event: https://fb.me/e/5XI4dHlHT

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος