Επιτυχές το συνέδριο «Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου, το διαδικτυακό διεθνές συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας».

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από φορείς τριών ηπείρων: το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας “ΤΗΜΕΝΟΣ” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), το Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ και το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University, Σίδνεϊ.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Το Ίδρυμα Νεοελληνικών Σπουδών Macquarie University ήταν ένας από δύο επίσημους χορηγούς.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έλαβαν χώρα 130 εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς, υποψηφίους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές, εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική́ γλώσσα ως δεύτερη/ξένη στο εξωτερικό, καθώς και από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε μαθητές από άλλα πολιτισμικά́ περιβάλλοντα στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτη ήταν η τεράστια συμμετοχή στο συνέδριο από πανεπιστήμια, σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς και των τεσσάρων ηπείρων.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμων Αθήνων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Από την Αυστραλία, το Πανεπιστήμιο Macquarie, το Πανεπιστήμιο La Trobe, το Charles Darwin University, Hellenic Studies, και το Flinders University.

Από την Αφρική η Σχολή ΣΑΧΕΤΙ και το Πανεπιστήμιο Αλεξάνδρειας.

Από την Ευρώπη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Στρασβούργου, το Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης, το Εθνικό Πανεπιστήμιο Οδησσού, το Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης, το Πανεπιστήμιο Βελιγραδίου, το Πανεπιστήμιο Γρανάδας, το Πανεπιστήμιο Τιράνων και το Πανεπιστήμιο Γιορκ.

Από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, το Πανεπιστήμιο McGill, το Πανεπιστήμιο Σικάγου, το Simon Fraser University.

Οι επίσημοι χαιρετισμοί, οι επίσημες ομιλίες, καθώς και οι εισηγήσεις μεταδόθηκαν από το κανάλι YouTube και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παρακολουθήσουν στους ακόλουθους συνδέσμους:

26/01/2024, ΑΙΘΟΥΣΑ 1] https://youtube.com/live/kqY6ZcxpLiU

27/01/2024, ΑΙΘΟΥΣΑ 1, ] https://youtube.com/live/s7XllqIG0C8

27/01/2024, ΑΙΘΟΥΣΑ 2] https://youtube.com/live/jG4OHCokUcc

28/01/2024, ΑΙΘΟΥΣΑ 1] https://youtube.com/live/57EciH4vG10

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος