Επιστρέφει το Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μελβούρνης

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του για τις δημιουργίες των μαθητών της Βικτώριας και όχι μόνο το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μελβούρνη, μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω των περιορισμών της πανδημίας. 

Ο διαγωνισμός, ο οποίος στοχεύει να προωθήσει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τον πολιτισμό, είναι προϊόν συνεργασίας του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, του Γραφείου Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, του υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών Βικτώριας. 

Οι ταινίες των μαθητών θα προβληθούν στο πλαίσιο του 27ου Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μελβούρνης, που για το 2022 θα γίνει 13-30 Οκτωβρίου στο Palace Cinema Como και πιο συγκεκριμένα την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου. Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “Η Επιστροφή” και οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους καλούνται και ενθαρρύνονται να εκφραστούν ελεύθερα και δημιουργικά πάνω στο θέμα δίνοντας τη δική τους απόδοση και ερμηνεία.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της σωστής προετοιμασίας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί κινηματογραφικό εργαστήριο, το οποίο θα παρουσιάσει ο σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής, Ιερεμίας Άρτις και η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει την απαραίτητη θεωρία της κινηματογράφησης και τις τεχνικές της και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 στο στο Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος