Επίσκοπος Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης Πρόδρομος: Προτιμώ να κάνω σχολεία παρά ναούς.

Στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» φιλοξενήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου ο επίσκοπος Τολιάρας κα Ν. Μαδαγασκάρης κ.κ Πρόδρομος.
Ο επίσκοπος Πρόδρομος βρίσκεται εδώ και 3,5 χρόνια στο νότιο μέρος της Μαδαγασκάρης και «παλεύει» για να βρει τροφή, στέγη και πάνω από όλα νερό για τους γηγενείς αλλά και για να προμηθεύσει με τα κατάλληλα εφόδια για μια καλύτερη ζωή τα παιδιά. «Δεν έχουμε καθόλου νερό» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσκοπος Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης Πρόδρομος: Προτιμώ να κάνω σχολεία παρά ναούς.Ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «πολύτεκνο πατέρα» και όπως δήλωσε: «Είμαι επίσκοπος, δεν έχω μία βιολογική οικογένεια αλλά η πνευματική μου οικογένεια ξεπερνά κάθε πολύτεκνη οικογένεια».
«Κάτι που μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά στην Ιεραποστολή είναι ότι η έννοια του επισκόπου εκεί, είναι η πραγματική έννοια που πρέπει να έχουμε ως ρασοφόροι… να είμαστε ο «πατέρας» όλων αυτών των ανθρώπων… Ο ρόλος μου δεν είναι να προσπαθήσω να αλλάξω τους ανθρώπους αυτούς και να τους φέρω στην ορθόδοξη πίστη. Όποιος θέλει από μόνος του και θελήσει να κατηχηθεί θα το κάνω. Η φιλανθρωπία όμως είναι σημαντική… Όταν αντικρίζεις τόσο πόνο δεν μπορείς να σταθείς αμέτοχος. Προσπαθείς να κάνεις κάτι για να βελτιώσεις τις συνθήκες στις οποίες ζουν και να δώσεις εφόδια στα παιδιά αυτά» είπε ο πατέρας Πρόδρομος.

«Η ίδρυση ενός ορφανοτροφείου είναι όνειρο ζωής για μένα, ως «πατέρα» όλων των παιδιών στη Μαδαγασκάρη. Το θέμα της παιδείας και της υγείας δεν είναι δωρεάν, όπως και σε όλη την Αφρική. Έχουμε δημιουργήσει μία κλινική, οφθαλμιατρείο, οδοντιατρείο, αιματολογικό εργαστήριο, υπέρηχο, αξονικό και μαγνητικό τομογράφο με μία δωρεά της Ελληνικής αεροπορίας, μας βράβευσε το υπουργείο Υγείας της Μαδαγασκάρης ως την καλύτερη κλινική, και όλα αυτά τα παρέχουμε δωρεάν».

Στο διάστημα των 3,5 χρόνων ο πατέρας Πρόδρομος έχει καταφέρει να χτίσει 7 σχολεία και από τον επόμενο Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν σε αυτά 7.500 παιδιά δωρεάν.

«Κάτω από το δέντρο που λειτουργούμε ή μέσα στην αχυροκαλύβα, ίσως ο θεός να υπάρχει περισσότερο παρά σε έναν ναό με πολυτέλειες. Τα σχολεία όμως είναι απαραίτητα, είναι τα εφόδια αυτών των παιδιών. Οπότε προτιμώ να κάνω σχολεία παρά ναούς» τόνισε ο επίσκοπος Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης κ.κ Πρόδρομος.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ιεραποστολή της Επισκοπής Τολιάρας και Ν. Μαδαγασκάρης εδώ
Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος