Επίσκεψη αντιπροσωπείας του American Hellenic Institute στο ΓΕΕΘΑ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) επισκέφθηκαν την περασμένη Τρίτη, 28 Ιουνίου, σπουδαστές του εκπαιδευτικού προγράμματος του American Hellenic Institute – AHI, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ελλάδα από 23 έως 30 Ιουνίου 2022.

Ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, εκπροσωπώντας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ευχαρίστησε τους επισκέπτες και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΑΗΙ, Νικ Λαριγκάκις, για την επίσκεψή τους, υπογραμμίζοντας την σημασία της διαρκώς αναπτυσσόμενης στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ. Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ για θέματα της αρμοδιότητάς του και ακολούθησε συζήτηση.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχουν δέκα Ελληνοαμερικανοί σπουδαστές από διάφορες πολιτείες και πανεπιστήμια των ΗΠΑ, έφτασε στην Ελλάδα στις 23 Ιουνίου και αναχωρεί σήμερα, 30 Ιουνίου. Κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, οι σπουδαστές επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων το Αρχηγείο Στόλου και την Σχολή Υποβρυχίων, το Πεδίο Βολής Κρήτης, το Κέντρο Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας και το Ναύσταθμο Κρήτης. 

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή ΓΕΕΘΑ)

Φωτό: ΓΕΕΘΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος