Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, και της ομογενούς Irina Karamanos, η οποία από 11 Μαρτίου θα αναλάβει χρέη Πρώτης Κυρίας της Χιλής, αλλά και Διευθύντριας Κοινωνικο-Πολιτιστικών Θεμάτων της Προεδρίας της χώρας – σε συνέχεια της νίκης που κατήγαγε ο σύντροφός της, Gabriel Boric, στις προεδρικές εκλογές.

Η κα Karamanos εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο ομογενών στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και την αγωνία της για τις εν γένει καταστροφικές επιπτώσεις του πολέμου.
Η συζήτηση περιστράφηκε στη συνέχεια στο πεδίο της δημόσιας διπλωματίας και του πολιτισμού. Η κυρία Karamanos περιέγραψε το πλαίσιο των καθηκόντων που θα αναλάβει, το οποίο περιλαμβάνει πέρα από πολιτιστικά, και γλωσσικά θέματα. Η ίδια έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ισπανόφωνη έκδοση της ψηφιακής πλατφόρμας εκμάθησης και διδασκαλίας ελληνικών “StaEllinika”.
Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην προβολή της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με στόχο την ανάδειξη της καθολικότητας της γλώσσας μας, πρωτοβουλία για την οποία η κα Karamanos συνεχάρη το Υπουργείο Εξωτερικών. Τέλος, είχε τη χαρά να την ενημερώσει σχετικά με το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο, που θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη από 15 μέχρι και 17 Ιουλίου 2022, στο οποίο προσκάλεσε ομογενείς γιατρούς και φοιτητές Ιατρικής από τη Χιλή.
Η κα Karamanos, η οποία προσκάλεσε τον κ. Χρυσουλάκη να επισκεφθεί τη Χιλή, δήλωσε ότι χάρη στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση γνωριμίας αισθάνεται ήδη πιο κοντά στην Ελλάδα και στις ρίζες της, ενώ τόνισε την προθυμία της να συνεργαστεί μαζί του σε δράσεις που θα ενισχύσουν τις πολιτιστικές σχέσεις των χωρών και θα φέρουν πιο κοντά τους δύο λαούς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος