Έπεσε η αυλαία του 7ου The Greek Film Festival in Berlin-Βράβευση της «Αγίας ‘Εμυ»

Έπεσε η αυλαία του 7ου The Greek Film Festival in Berlin την Κυριακή 3 Απριλίου στο Βερολίνο στον κινηματογράφο Babylon, στον οποίο επέστρεψε ξανά το φεστιβάλ μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας.

Το βραβείο Emerging Greeks Award, που υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre με το ποσό των 1000 €, απονεμήθηκε στην ταινία «Aγία Έμυ» Holy Emy της Αρασέλης Λαιμού. Σύμφωνα με το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής: «Η ταινία καταφέρνει να συνδυάσει αριστοτεχνικά ρεαλιστική περιγραφή περιβάλλοντος, λεπτό τρόμο, μυστικισμό και ψυχόδραμα συμπαρασύροντας τον θεατή σε ένα συναρπαστικό εσωτερικό ταξίδι».

Στην «Αγία Έμυ» συμπαραγωγός της οποίας είναι το ΕΚΚ, η Α. Λαιμού σκιαγραφεί το ψυχολογικό πορτρέτο μιας νεαρής Φιλιππινέζας με φόντο την καθολική κοινότητα των συμπατριωτών της στον Πειραιά.

Στο τμήμα Emerging Greeks Competition προβλήθηκαν επίσης οι ταινίες: «18» του Βασίλη Δούβλη (διεθνής πρεμιέρα), «.dog» της Γιάννας Αμερικάνου (γερμανική πρεμιέρα), «Αγέλη Προβάτων» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, (γερμανική πρεμιέρα), «Musa» του Νίκου Νικολόπουλου (Διεθνής πρεμιέρα).

Μετά την τελετή απονομής προβλήθηκε η ταινία λήξης «Monday» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Πηγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος