Επανέρχονται στο Κογκρέσο τουλάχιστον τέσσερις από τους πέντε ομογενείς βουλευτές

Τουλάχιστον τέσσερις από τους πέντε ομοσπονδιακούς βουλευτές της ελληνικής ομογένειας ανανεώνουν τη θητεία τους στο Κογκρέσο, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα. 

Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας, οι ομογενείς Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπάνης και Κρις Πάππας κέρδισαν τους αντιπάλους τους στις περιφέρειές τους, ανανεώνοντας την θητεία τους. Αντίθετα, ανοιχτό παραμένει ακόμα το αποτέλεσμα για τους  Ντίνα Τάιτους, η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του αντιπάλου της και  Άλεκ Σκαρλάτος, ο οποίος όμως ακόμα συγκεντρώνει χαμηλό ποσοστό στην πορεία της καταμέτρησης.

Ακόμα, στην Φλόριδα, ο ομογενής δημοκρατικός υποψήφιος Κυβερνήτης, Τσάρλι Κριστ ηττήθηκε, όπως αναμενόταν, από τον πανίσχυρο ρεπουμπλικανό νυν Κυβερνήτη, Ρον ντε Σάντις. 

Ειδικότερα, στην 12η Περιφέρεια της Φλόριδα, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης επικράτησε με πάνω από το 70% στο 97% των εκλογικών τμημάτων. Παρομοίως, στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η ρεπουμπλικανή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη ανακηρύχθηκε νικήτρια, καθώς στο 70% της καταμέτρησης, ο αντίπαλός της υπολειπόταν κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες.  Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, ο Τζον Σαρμπάνης διατήρησε στην μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ στην 1η Περιφέρεια του Νιού Χάμσαϊρ, ο Κρις Πάππας, μετά από μια θυελλώδη προεκλογική περίοδο, αναδείχθηκε νικητής με άνετη πλειοψηφία απέναντι στην Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του.  Εξελέγη ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ο Νεότερος

Επιπλέον, στα θετικά νέα εντάσσεται η εκλογή στο Κογκρέσσο για τον  Ρόμπερτ Μενέντεζ το Νεότερο (Robert J. Menendez), γιο του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπόμπ Μενέντεζ, ο οποίος, αναδείχθηκε νικητής στην 8η Περιφέρεια της Νέας Ιερσέης, αλλά και της εκλογής του ομογενούς Αλέξι Γιαννούλιας ως υπουργού Εσωτερικών στην πολιτεία Ιλινόις με ποσοστό 55%. 

Τέλος, δεν λαμβάνει τελικά θέση στη Γερουσία  ο Δρ. Μεχμέτ Οζ, ο Τουρκο-Αμερικανός γιατρός, στενός φίλος του Ερντογάν και χρηματοδοτούμενος από την τουρκική ελίτ, ο οποίος είχε συσπειρώσει απέναντί του την ελληνική και αρμενική ομογένεια.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Νέος Κόσμος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος