Επαφές Γεραπετρίτη με την ελληνοαμερικανική ομογένεια

Την ικανοποίησή του για τις επαφές με την ελληνοαμερικανική ομογένεια εξέφρασε, κατά τις δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ειδικότερα, ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την ελληνική διασπορά ως «το μεγαλύτερο μοχλό ήπιας ισχύος της χώρας» και προσέθεσε πως η Ελλάδα «θέλει να μείνει κοντά στην ελληνική ομογένεια» και να την αξιοποιήσει αναλόγως.

«Η ελληνική ομογένεια, η ελληνική διασπορά, αποτελεί το μεγαλύτερο μοχλό ήπιας ισχύος της χώρας. Θέλουμε να είμαστε κοντά στην ελληνική ομογένεια, θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ελληνική ομογένεια και να τη φέρουμε κοντά στη μητρόπολη, σε ένα επίπεδο διαρκούς συνεργασίας. Και για τον λόγο αυτό, αναπτύσσουμε όλα τα εργαλεία εκείνα, με τα οποία θα αισθάνονται οι Έλληνες ομογενείς ότι είναι κοντά στην πατρίδα», είπε ο Υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας ειδική αναφορά στις επαφές που πραγματοποίησε ο ίδιος τη Δευτέρα στο Harvard Club αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη, στην οικία του Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη.

«Είχα την ευκαιρία να έχω προσωπικά μια συνάντηση, την προηγούμενη Δευτέρα, με όλες τις ομογενειακές οργανώσεις των ΗΠΑ. Εκεί είχα την ευκαιρία να απευθυνθώ και στην ομογένεια την ελληνική και την κυπριακή, έτσι ώστε να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς αυτούς. Ο Πρωθυπουργός, επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντήσει την ελληνική ομογένεια. Είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι μόνο να διατηρούμε και να ενισχύουμε τους δεσμούς με την Ομογένειά μας, αλλά από την άλλη πλευρά, να κάνουμε τους ομογενείς μας να αισθάνονται ότι η πατρίδα είναι διαρκώς δίπλα τους», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος