Έντονο το ελληνικό στοιχείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Setting Sun Film Festival” στη Μελβούρνη

Το 2021 Setting Sun Film Festival έχει ήδη ξεκινήσει, με πάνω από 80 κινηματογραφικές ταινίες στον διαδικτυακό του κατάλογο.

Ένα από τα αγαπημένα τοπικά φεστιβάλ της Μελβούρνης, που είχε προγραμματιστεί να είναι μια υβριδική εκδήλωση φέτος, με ψηφιακές όσο και δια ζώσης προβολές,  με τα πρόσφατα δεδομένα και περιορισμούς, έχει μετακινηθεί αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Το φεστιβάλ διανύει την 8η χρονιά του, και στεγάζεται στο θρυλικό χώρο του Sun Theatre, που όπως είπε στο ομογενειακό ραδιόφωνο SBSGreek η διευθύντρια του Φεστιβάλ, κ. Άννα Μπουροζίκα, στο παρελθόν ανήκε σε Έλληνα.

Έντονο το ελληνικό στοιχείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Setting Sun Film Festival” στη Μελβούρνη

Φέτος στο πρόγραμμα των προβολών θα φιλοξενηθούν και ταινίες από το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Αθήνας, Ψαροκόκαλο, διευρύνοντας την πολυπολιτισμική γκάμα ταινιών αλλά και καλλιτεχνών του θεσμού.

Η κ. Μπουροζίκα ακόμη σημείωσε πως το φεστιβάλ ήταν το πρώτο που εισήγαγε βραβεία και προγράμματα που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της πολιτισμικά μεικτής κοινωνίας της πόλης.

Με την πάροδο των ετών, οι κινηματογραφιστές έχουν εισάγει ταινίες σε αυτές τις κατηγορίες βραβείων, εξερευνώντας και επισημαίνοντας θέματα αναπηρίας, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικότητας, θρησκείας, πολιτισμού, αυτόχθονων και ηλικιών, τόσο σε δραματοποιήσεις όσο και ντοκιμαντέρ.

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 26 Ιουνίου, ενώ στην ιστοσελίδα του διατίθενται δωρεάν ταινίες διαθέσιμες προς όλους.

Πηγή: www.sbs.com.au

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος