Ενθουσιασμός και παράδοση στο ετήσιο Φεστιβάλ της Νεολαίας Ποντίων ΗΠΑ-Καναδά στη Μασαχουσέτη

Περισσότεροι από τριακόσιοι νέοι, μέλη ποντιακών οργανώσεων και νεολαιών των ΗΠΑ και του Καναδά, συγκεντρώθηκαν στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης για το ετήσιο Φεστιβάλ της Νεολαίας Ποντίων που διοργάνωσε η Ποντιακή Εστία Βοστώνης.

Σύμφωνα με την ομογενειακή ιστοσελίδα «Αναμνήσεις», το φεστιβάλ ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου 2022 με τις εγγραφές και το καλωσόρισμα και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 19ης Ιουνίου 2022 με το αποχαιρετιστήριο γεύμα.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Φεστιβάλ, οι νεολαίοι ενέκριναν τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης με επικεφαλής την Μυροφόρα Καλογερίδου, ενώ εξέλεξαν και την νέα ηγεσία με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Στεφανίδη, ο οποίος προέρχεται από τον  Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης. 

Στις εργασίες της διοργάνωσης συμμετείχαν εκπρόσωποι της νεολαίας από την Ελλάδα, καθώς και από ομογενειακές ποντιακές κοινότητες της Γερμανίας και της Αυστραλίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους οικοδεσπότες σχετικά με την διατήρηση των ποντιακών παραδόσεων και σχετικά με τον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ενθουσιασμός και παράδοση στο ετήσιο Φεστιβάλ της Νεολαίας Ποντίων ΗΠΑ-Καναδά στη Μασαχουσέτη

Στο ψυχαγωγικό μέρος του φεστιβάλ, χορευτικά συγκροτήματα από επτά διαφορετικούς  συλλόγους ενθουσίασα τους συνέδρους παρουσιάζοντας τους λεβέντικους ποντιακούς χορούς.

Το επόμενο φεστιβάλ, σύμφωνα με τις «Αναμνήσεις», θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο της εορτής του Πατέρα του έτους 2023 στο Σικάγο με διοργανωτή το Σύλλογο Ποντίων «Ξενιτέας» του Σικάγου.

Μιλώντας στις «Αναμνήσεις», ο  πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του φεστιβάλ και συνεχάρη τη νεολαία, σημειώνοντας ότι η νεότερη γενιά των Ποντίων, αν και δεν γνώρισε τον Πόντο, εν τούτοις καταβάλει άοκνες προσπάθειες για την εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου, των χορών, των ηθών και των εθίμων και με την πάροδο του χρόνου προετοιμάζεται για την παραλαβή της σκυτάλης του αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Anamniseis.net)

Φωτογραφίες: Anamniseis.net

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος